DOLAR 32,3792 0.17%
EURO 35,0232 -0.23%
ALTIN 2.324,470,23
BIST 9.089,080,10%
BITCOIN 2263139-0,59%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

392 okunma

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YAPILANMASINDA KARAR ÇIKTI

ABONE OL
08/11/2018 09:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FETÖ Terör Örgütünün “üniversite yapılanması”na yönelik 3’ü firari, 5’i tutuklu 77 sanığın yargılandığı davada 3 sanık, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi.

Düzce’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) “üniversite yapılanması” davasında 3’ü firari, 5’i tutuklu 77 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Tutuklu sanık C.Ç, savunmasında, suçsuz olduğunu ileri sürerek, mahkemeden tahliye beklediğini belirtti. Sanık S.Ç. de daha önceki savunmalarına katıldığını belirterek, tahliyesini istedi.

Tutuksuz sanık eski başhekim yardımcısı H.U, çalıştığı mesai arkadaşları tarafından iftiraya uğradığını ileri sürdü. 

Haksız yere yargılandığını iddia eden H.U, şöyle konuştu:

“Bank Asya hesabımı, üniversite-banka anlaşması nedeniyle açtım. Yoksa o bankayla çalışmak benim isteğim değildi, maaşımı oradan alıyorum. Haliyle de tüm bankacılık işlemlerini oradan yapıyordum. İddianamede yer alan talimatla bankaya para yatırmak gibi bir durum söz konusu değil. Çocuğumu, rahatsızlığı nedeniyle Fatih Koleji’ne gönderdim. O zamanlar belediye başkanı, emniyet müdürü hatta rektörün çocukları da orada okuyordu.” 

Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların da savunmasını alan heyet, duruşmaya yaklaşık 15 dakika ara verdi. 

Mahkeme heyeti, sanıklar B.Y, C.Ç. ve H.B’yi, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye etti. R.S. ve S.Ç’nin tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı 13 Kasım’a erteledi.

İddianameden…

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında eski Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bünyamin Dikici’nin de bulunduğu 77 sanığın, örgüt tarafından organize edilen sohbetlere katıldıkları ve talimat ile Bank Asya’ya para yatırdıkları bilgisi yer alıyor.

İddianamede, 77 sanık hakkında “terör örgütüne üye olmak” suçundan beşer yıldan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.