DOLAR 32,5931 0.35%
EURO 34,8110 0.2%
ALTIN 2.499,140,60
BIST 9.452,87-0,75%
BITCOIN 21055035,15%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Düzce Belediyesi Ağaç Katliamına Gerekçe Üretti
3273 okunma

Düzce Belediyesi Ağaç Katliamına Gerekçe Üretti

ABONE OL
20/07/2021 15:24
Düzce Belediyesi Ağaç Katliamına Gerekçe Üretti
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Belediyesi, Valilik önündeki 4 ağacın kökünden kesilmesinin gerekçesini açıkladı.

Düzce Valiliği önündeki 4 ağacın kökünden kesilmesi kamuoyunda eleştirilere ve tepkilere neden oldu.

Belediye’den yapılan açıklama şöyle:

“Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Kenan Albayrak tarafından Yapı Kredi Bankası ile Valilik önündeki yuvarlak havuz arasında kalan hastalıklı, eğri büyümüş, kırılmış kent estetiğine uygun olmayan 1 adet kokar ağaç, 1 adet (üst bölümü karda kırılmış) karaçam, 1 adet (35-40 derece yan yatmış) sahil çamı ve bir adet (tehlikeli gövde çatalı yapmış) çam ağacının kaldırılmasına karar verildi.

Kenan Albayrak, kesilen ağaçların yerine; 37 adet manolya, 8 adet erguvan, 6 adet süs eriği, 4 adet acerglobosumdikileceğini bildirdi.”

ÖZLÜ’DEN AÇIKLAMA

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Düzcelilerin aleyhine hiçbir iş ve işleyiş içinde bulunmayacaklarını yinelediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Düzceli hemşehrilerimize yakışır bir projeyi hayata geçiriyoruz. Düzce’de büyük bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Şehrin kalbi sayılan caddenin görüntüsü kente yakışmıyordu. Proje tamamlandığında gerçekten herkesimin memnun kalacağı bir iş çıkarmış olacağız. Ferah yürüyüş yolları, kent mobilyaları, Düzce’nin iklimini uygun ağaçları, Cadde ile bütünleşen cephe giydirmeleri ve tabelalar ile cadde bambaşka bir görünüme kavuşacak. Bu çalışmaları yürütürken esnaflarımızın ve vatandaşlarımızı mağdur etmemeye gayret gösteriyoruz. Düzceli kardeşlerimiz müsterih olsunlar. Kent estetiği projesi Düzce merkeze çağ atlatacak, şehir bambaşka bir görünüme kavuşacak.

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.