DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BIST %
BITCOIN 1961047-3,13%
Düzce
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

DOĞASEVERLERDEN AKÇAKOCA’DA AĞAÇ KESİMİ KARARINA TEPKİ…
3019 okunma

DOĞASEVERLERDEN AKÇAKOCA’DA AĞAÇ KESİMİ KARARINA TEPKİ…

ABONE OL
10/07/2024 19:20
DOĞASEVERLERDEN AKÇAKOCA’DA AĞAÇ KESİMİ KARARINA TEPKİ…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin videosunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.facebook.com/662417887/videos/874346764735842

…………………………………………………………….

Düzce’nin Akçakoca İlçesi Çay Deresi kenarında bulunan Kavlan, Çınar, Kızılağaç cinsinden bin 400 ağacın dere ıslahı için kesim kararı nedeniyle doğa severler bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Topluluk adına konuşan Akçakoca CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, “Kesimlerin olmaması için tüm mücadelemizi vereceğiz” dedi.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 2019 yılında meydana gelen sel felaketi sonucu, Devlet Su işleri ve Milli Emlak tarafından Melen Nehri’ne bağlanan Göktepe Köyü Çay Deresinin Islahı Projesi kapsamında Kayın, Kavlan, Çınar ve kızılağaç cinsi ağaçlar kırmızı boya ile işaretlenerek kesim kararı alındı.
Akçakocadaki doğaseverler bir araya gelerek Çay Deresi kenarında basın açıklamasında bulundu. Topluluk adına konuşan yapan Akçakoca CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ağaçların kesilmemesi için tüm gayreti göstereceklerini ve tüm Akçakoca halkının direnmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Kıymetli Akçakoca’lılar dün de sosyal medya hesaplarımızdan bilgilendirme yapmıştık, buraya davet etmiştik doğa severleri, ağaç severleri, Burada kavlan ağacı, çınar ağacını yok ettiklerini biz sosyal medyadan öğrendik, Oysa ki deri koltuklarından kalksalar, klimalı odalarından çıksalar gördüğünüz gibi çay mevkisinde bulunan ve 4.5 metre uzunluğundaki bir alanı kapsıyor, bu alan dere boyunca sağlı sollu çınar ağaçları, kavlan ağaçları kızıl ağaçlarlar işaretlenmiş kırmızı boyalarla bin 441’e ulaşmış bu sayı. Yani bu da bin 441 ağacın kesileceği anlamına geliyor. Niçin kesiliyor? 2019 yılında Akçakoca ve köylerinde sel oluşmuştu, selde hasar gören yerler oldu, burasıda o yerlerden bir tanesi. Ne istiyorlar dere islahı yapacaklar, kimler yapıyor valilik ve DSİ, milli emlak yapıyor, açıklama yapıyorlar biz dere ıslahı için bu ağaçları kesecez, oysaki 2019 yılından beri dere yatağında bir dünya moloz ve enkaz var. Yıkılan köprü bile burada yaşayan vatandaş köprü demirlerini kendi olanaklarıyla çekmiş, bu anlayış bizi bu günlere getirdi, bir tane ağaç ekmemiş insanlar şurada canım güzelim ağaçları kesmeyi düşünüyorlar. Bizler siyasi partileri bir yere bırakın, ağaç severler, doğa severler buradayız ,bizler bu kesimin durdurulmasını istiyoruz. Buradan tekrarlamak istiyorum, iş bilmeyen Ak Parti ilçe başkanı, diyorum ki kıymetli dostum sen kalk makamında bir kere gel buraya hangi ağaçlar var. Belki 150 senelik belki 50 senelik, sizin için yaşın önemi yok, siz kesmeye alışmışsınız. Kıymetli kaymakamım buradan size de bir şey söylemek sitiyorum. Bir açıklama yapmışsınız bunu görünce ben çok üzüldüm, Siz mülki idare amirisiniz, oysa ki bütün güzel işleri alkışladık ama kötü işlerin de karşısında durduk, Sayın kaymakamım buranın babası buranın evladı olarak siz de bu ağaç katliamına dur demenizi bekliyoruz.

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ