DOLAR 32,5031 0.03%
EURO 34,9795 -0.14%
ALTIN 2.438,480,11
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20932630,05%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“DEVLET HASTANESİ İNŞAATI İÇİN İLK KAZMA ŞUBAT AYINDA VURULACAK”
3274 okunma

“DEVLET HASTANESİ İNŞAATI İÇİN İLK KAZMA ŞUBAT AYINDA VURULACAK”

ABONE OL
12/11/2021 17:29
“DEVLET HASTANESİ İNŞAATI İÇİN İLK KAZMA ŞUBAT AYINDA VURULACAK”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce’ye sağlık ve eğitimlerle ilgili müjdeler ile geldi. Keşir, 50 yataklı Akçakoca Devlet Hastanesi inşaatından ilk kazmanın önümüzdeki şubat ayı içerisinde vurulacağını söyledi. Düzce’de sağlık yatırımlarının hızlı bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Keşir, “AK Parti döneminde sağlık yatırımlarında bir devrim gerçekleştirdik” dedi. Keşir, okul öncesi eğitimde ise Düzce’nin son 5 yılda Türkiye sıralamasında 58’den, 6. sıraya geldiğini söyledi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, bugün Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk ve İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal ile birlikte Düzce Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezinde kameralar karşısına geçti.

“Düzce’ye ne yapıldıysa AK Parti Döneminde yapıldı”

Düzce’deki sağlık yatırımları ve eğitim yatırımları ile ilgili müjdelerini sıralayan Keşir, Düzce’nin il olmasının ardından Düzce’ye ne yapıldıysa, AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını kaydederek, “Özellikle biliyorsunuz; sağlık ve eğitim yatırımlarını son derece önemsiyoruz. Aslında bugün Düzce il olduktan sonra, aslında ne yapıldıysa 2002’den buyana AK Parti iktidarı döneminde yapıldı. Biz 2015 yılında Sayın Bakanımız Faruk Özlü ile beraber Milletvekili olduğumuz dönemde, temel ihtiyaçlarımız vardı, eksik kalanlar vardı, biz o gün bugündür Düzce’miz için çalışıyoruz. Ama ben; tabii bu kadar geriden anlatmak istemiyorum. Özellikle son 3 yılda sağlık yatırımlarında ciddi bir hamle yaptık. Aslında 2015 yılıydı bizim o kararlığımız. Sayın Bakanımız Faruk Özlü ile birlikte, özellikle inşaatı uzun süren yeni hastanenin yapım sürecini bizzat takip ettik. O dönemde tam arazideydik hepimiz. Bunun beraberinde, Düzce hızla büyüyen ve gelişen bir şehir. Doğurganlık olayında en düşük illerdeniz, ama hızla nüfus artışı yaşayan illerin de başında geliyoruz. Bunun bütün sebebi, göç alıyor olmamız. Şehrimiz, OSB’lerden dolayı ve bulunduğu lokasyondan dolayı cazibe haline geldi. Düzce aslında bölgenin de bir cazibe merkezi. Tabii bu artan nüfusla beraber, artan ihtiyaçlarda var. İşte eğitim alanında yapılaşmada eksilikler var, sağlık yatırımları yapılaşmalarında eksiklikler var” dedi.

“Düzce’nin farklı bölgelerine Aile Sağlı Merkezleri inşa edeceğiz”

Düzce’de sağlık yatırımlarının artarak devam edeceğini dile getiren Keşir, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Özellikle son 3 yılda, hem yeni sağlık tesisi yapımı, hem de tıbbi cihaz ve alet ve donanımlarının arttırılmasıyla ilgili yaklaşık 64 Milyonluk yatırım aldık. Bunların içinde Bahçeşehir Bölgesinde açtığımız Semt Polikliniği, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi, bunları çok önemsiyoruz. Bunu seçim döneminde de söylemiştim. Buradaki nüfus yoğunluğu, bir Semt Polikliniğini hak eden bir yoğunluk. Biz burasının açılışını gerçekleştirdik. Akabinde, pandemi ile beraber pandemi eksenli bir bir sağlık süreci gitti. Burada, bir Semt Polikliniği ve Sağlıklı Yaşam Merkezi önemli. Diğer taraftan Arapçiftliği ve farklı bölgelerde açtığımız sağlık ocakları ve aile sağlığı merkezleri var. Şimdi planladığımız iki yer var; birisi Boğaziçi Yazlık Mahallesinde, bir diğeri de Duraklar Köyü’nde Aile Sağlığı Merkezi yapılacak. Diğer taraftan devam eden işlerimiz var. Mesela biliyorsunuz; eski hastane binasının arsasına büyük bir okul yapıyoruz. Beraberinde oraya Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu yapıyoruz. Burada bir yol terki probleminden dolayı biraz geç kaldık. Diğer taraftan Akçakoca Aile Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü bitti diyebileceğimiz bir noktada. Buradaki inşaat hızla ilerliyor.”

“Akçakoca Devlet Hastanesi için ilk kazmayı Şubat ayı içerisinde vuracağız”

Düzce’de sağlık yatırımlarından en önemlisinin 50 yataklı Akçakoca Devlet Hastanesinin olduğunu ve hastane inşaatı için ilk kazmanın ise şubat ayı içerisinde vurulacağı müjdesini veren Keşir, şu bilgileri verdi:
“Akçakoca Devlet Hastanesi ile ilgili proje ihalesi yapıldı ve projesi çizildi. Allah nasip ederse, hesaplamalarımız doğru giderse şubat ayı içerisinde kazmayı vuracağız. Bizi çok heyecanlandıran bir proje bizi bu. Biliyorsunuz buraya 50 yataklı hastane yapacağız. Sağlık yatırımları bizi neden heyecanlandırıyor? Özellikle sağlık ile ilgili sorunlar, başta anne bebek ölümleri olmak üzere, bunların azaltılması olmak üzere AK Parti döneminde biz sağlıklı bir devrim gerçekleştirdik, Türkiye genelinde. Biliyorsunuz, pilot uygulama Aile Hekimliği Projesi ilk Düzce’de başladı. Başladığımızda, o dönemin muhalefeti, bunun uygulanamayacağını, olamayacağını söylemişlerdi. Ama gördüğünüz gibi Düzce’de başlayan Aile Hekimliği uygulaması tüm Türkiye’de artık sağlık sisteminin vazgeçilmez bir uygulaması haline geldi. Yeni Akçakoca Devlet Hastanesi yapılana kadar, biliyorsunuz Akçakoca’nın Acil Servisini genişlettik, oradaki yatak sayılarını arttırdık, ilave ek bir bina yaparak.”

“Eğitim ile müjdeleri Milli Eğitim Bakanımız Düzce’de verecek”

Düzce’de eğitim ile ilgili müjdeleri, bu ay içerisinde Düzce’ye gelecek olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in vereceğini anlatan Keşir, “Özellikle eğitim konusunda birkaç bir şey söylemek istiyorum; Sayın Bakanımız Faruk Özlü’nün son bir, bir buçuk yıldır ki girişimleri ile merkezde eğitim bina konusundaki sıkıntıları çözüyoruz. Bu arada, deprem nedeniyle yıkılma kararı alınan okullarımızın yeniden yapılma süreci var, onları takip ediyoruz. Aynı zamanda diğer ihtiyaçlar var. Bu ayın içinde Sayın Milli Eğitim Bakanımız Düzce’ye gelecek. Bakanımız geldiğinde, eğitimle ilgili müjdeleri vereceğiz” diye konuştu.

“Ankara’da imzayı atmadan açıklama yapmıyorum”

Eğitim yatırımları ile ilgili önceliklerini de anlatan Keşir, “Öncelikle bu depremden dolayı yıkılma kararı alınan okullarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Aynı zamanda bu bölgede kapanan bir Meslek Lisemiz var; onu dönüştürerek yeni bir formatta yeniden hizmet vermesini istiyoruz. Bunu karar çıktıktan sonra açıklamak istiyorum. Beni tanıyanlar bilir; Ankara’dan imzayı almadan açıklama yapmıyorum. En son Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili müjdemiz oldu. Bunu uzun süredir takip ediyorduk. Aynı zamanda yine özellikle Yığılca Bölgesinde doğalgaz dönüşümü yapılmayan okullarımız kaldı. Onların ödeneği ile ilgili kararı aldık, ödeneği getirmeye çalışıyoruz kısa zamanda” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.