DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21655950,56%
Düzce
21°

KAPALI

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

270 okunma

DERGAH AKÇA’DAN MHP’YE TEPKİ

ABONE OL
11/03/2019 14:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti İlçe Başkanı Dergâh Akça, Akçakoca Veb TV.’de katıldığı canlı yayın programında, MHP’nin ve onun Akçakoca adayının seçim çalışmalarında kullandıkları ”Reisçiyiz” ya da ”Cumhur İttifakı’nın adayıyız” yönlü söylemine karşı bir açıklama yaptı.

İşte o konuşmadan satır başları…

24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak seçimlere girdiğimizde İttifak ortağımız da Sayın cumhurbaşkanımızı destekliyoruz şeklinde propaganda yapıyordu.

Akçakoca’da Cumhur İttifakı yok

Bu süre sonunda zaten sağ muhafazakar bir parti olduğu için MHP’ye bir takım oy geçişleri oldu.

Yalnız bu seçimlerde ortak bir Cumhurbaşkanı adayı gibi bir figür yok ortada. Bu başlı başına geçmiş seçimlerde İttifak kurmuş ama şimdi Düzce ve ilçelerini kapsamadığı için birbirinden bağımsız iki belediye başkan adayının yarışı.

Bu söylemler doğru yaklaşım değil

Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın isminin dahi seçmen üzerindeki etkisini kullanarak ‘biz de Cumhur İttifakı’nın ortağıyız’ diye insanlardan oy istemek doğru bir yaklaşım değil.

İnsanların bunları ne kadar dikkate aldığını sandıkta göreceğiz. Ancak şunu bilmemiz lazım; burada bizim partimizin genel başkanı her şeyden önce Cumhurbaşkanı da olan Ak Parti genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Reis’in Akçakoca adayı Cüneyt Yemenici’dir

Onun Akçakoca ilçesinde gösterdiği aday ise Cüneyt Yemenici’dir. Burada Tayyip Erdoğan’a gönül vermiş kişilerin, ben Ak Partiliyim diyen kişilerin oy vermek için gideceği adres Ak Parti ve Ak Parti’nin adayı Cüneyt Yemenici olmalıdır.

Eğer biz Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin geleceği için önemli bir lider olduğunu, bundan önce yaptıkları ve bundan sonra yapacakları ile Türkiye’de başarılı bir lider olduğunu düşünüyorsak ve biz Reisçiyiz diyorsak o zaman onun gösterdiği partiye ve partisinin adayına oy vermemiz lazım.

İttifak ortağımızın söylemlerini tasvip etmiyorum

Yani önce biz Reisçiyiz’ deyip sonra da falancı adaya oy vereceğim demek Reisçilik olmaz. Bunu Tayyip Erdoğan’a da sorsanız sanırım o da aynı cevabı verir.

Gelelim sahada ittifak ortağımızın söylemlerine… İttifak ortağımızın milletvekilinin ve il başkanının konuşmalarının hiçbirini tasvip etmiyorum. Bırakın bir siyasi parti ilçe başkanı olmayı eğer aklıselim bir insansanız ittifak ortağı olduğunu söyleyen partinin üyelerinin onların yaptığı gibi konuşmaları bana sorarsanız tasvip edilecek bir durum değil.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ