DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18457660,78%
Düzce
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN, KANSER HASTALARININ SESİ OLDU
2516 okunma

CHP MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN, KANSER HASTALARININ SESİ OLDU

ABONE OL
19/07/2023 10:25
CHP MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN, KANSER HASTALARININ SESİ OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, TBMM’de Düzce’nin sağlık çilesini dile getirdi. Özellikle kanser hastalarının yakından bildiği PET görüntüleme ve Işın tedavisinin, kanser hastalığının bu kadar yoğun olduğu bir bölgede eksik olmasının verdiği külfeti dile getiren Özcan, bu eksikliğin yıllardır giderilmediğinin altını çizdi. Talih Özcan: ”Düzce’ye Pet görüntüleme ve Işın tedavisi şart” ifadelerini kullandı.

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan’dan alkışlanacak bir çıkış geldi. Düzce’nin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını ve kanser hastalarının çektiği çileyi 5 soruda özetleyerek Sağlık Bakanından bilgi istedi.

DÜZCE’LİLERİN SAĞLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Talih Özcan, Düzce Devlet Hastanesi’ndeki sorunları meclis gündemine taşıdı. Muayene ve tedavi hizmetlerindeki eksiklikleri yerinde tespit eden Özcan, cevaplaması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir soru önergesi yöneltti.

DEVLET HASTANESİNDE YATAK SAYISI YETERSİZ

Özcan, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde hastaların zor durumda kaldığını, eksiklerin acil bir şekilde tamamlanması gerektiğini belirtti. Özellikle, çocuk hastalıkları ünitesi, kadın doğum ünitesi ve kanser hastaları ünitesindeki yatak eksikliklerinin büyük problemlere yol açtığını ifade eden Özcan, bu eksikliklerin Düzce’ye yakışmadığını söyledi. Özcan şöyle devam etti: Bütün dünyanın vazgeçtiği hasta garantili, devasa Şehir Hastaneleri ülkemizin sağlık harcamalarını uzun yıllar boyu ipotek altına aldı. Böyle kullanışsız büyük hastaneler yerine, semtlere dağılmış, donanımlı küçük hastaneler yapılmalıydı. Düzce’de kanser hastaları için yoğun bakım ünitesi eksikliği de bulunuyor. “Sağlıkta Dönüşüm” toplumun beklentisinin tam tersi yönünde ilerliyor. Düzcemizin sağlık hizmetlerindeki eksiklikleri derhal giderilmelidir.

UZMAN DOKTOR İHTİYACI ARTIYOR, GÜNLÜK BAKILAN HASTA SAYISI DÜŞÜYOR!

Talih Özcan, yaptığı gözlem ve araştırmalar sonucunda Atatürk Devlet Hastanesi’nde ciddi bir uzman doktor eksikliği olduğunu belirtti. Bu eksiklik nedeniyle polikliniklerde kuyruklar oluştuğunu ve özellikle öğleden sonra bakılan hasta sayısının sınırlı kaldığını ifade eden Özcan, ülkemizdeki zorlu koşullar nedeniyle yurtdışına giden doktor sayısında patlama yaşandığını hatırlattı. Özcan, uzman doktor sayısının artırılması gerektiğini ve bu sayede hem sağlık personelimizin verimli ve güvenli bir şekilde çalışabileceğinin, hem de hastalarımızın sağlık hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde yararlanabileceğinin altını çizdi.

ÖZCAN: DÜZCE’YE PET GÖRÜNTÜLEME VE IŞIN TEDAVİSİ ŞART!

Ayrıca, Düzce’de PET/CT görüntüleme cihazının bulunmadığına dikkat çeken Özcan, ışın tedavisinin de yapılamadığını dile getirdi. Yıllardır giderilemeyen bu eksikliğin, kanser hastalarını uzak illere sevk edilmeye zorladığını belirten Özcan, hastaların tedavi süreçlerinin olumsuz etkilediğini söyledi. Özcan açıklamasında son olarak şunlara değindi: Düzce’deki PET/CT görüntüleme cihazının olmayışı ve radyoterapi (ışın tedavisi) yapılamaması daha önce de gündeme geldi. Düzce’de yaptığım ziyaretlerde vatandaşlarımız bu durumdan çok yakınıyorlar ve haklılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin son ilinde, Düzce’de hala bu hizmetleri olmaması kabul edilebilir değildir. Hastanelerimizin eksiklikleri konusunda yönetimlerin adımlar atması gerekiyor ve tüm eksikliklerin giderilmesi konusunda Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca’nın bu konulara artık duyarlılıkla yaklaşmasını bekliyorum.

 Talih Özcan’ın Sağlık Bakanına yönelttiği sorular:

  • Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatak, yoğun bakım ünitesi ve uzman doktor eksikliğinin nedenleri nelerdir?
  • Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki yatak, yoğun bakım ünitesi ve uzman doktor ihtiyacının karşılanması için başlattığınız çalışmalarınız var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir ve ne zaman sonuçlanacaktır?
  • Düzce’de kanser hastalarının başka illere gitmek zorunda kalmadan, pet görüntüleme işlemlerinin ve ışın tedavilerinin yapılabilmesi için ne gibi çalışmalar yürütülmektedir? Düzce’de Pet görüntüleme ve ışın tedavisi hizmetlerini ne zaman faaliyete geçireceksiniz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ