DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20691570,44%
Düzce
16°

AÇIK

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI, 6. FİLO ASKERLERİNİ DENİZE DÖKEN DEVRİMCİLERİ YÂD ETTİ
2693 okunma

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI, 6. FİLO ASKERLERİNİ DENİZE DÖKEN DEVRİMCİLERİ YÂD ETTİ

ABONE OL
06/05/2023 18:34
CHP İLÇE BAŞKANLIĞI, 6. FİLO ASKERLERİNİ DENİZE DÖKEN DEVRİMCİLERİ YÂD ETTİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Akçakoca İlçe Başkanlığı, her yıl 6 Mayıs’ta yaptığı gibi bu sene de Amerikan emperyalizmeine karşı mücadelenin simgesi olmuş devrimcileri yâd etti. 68 kuşağının devrimci liderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edildikleri 6 Mayıs’ta kendilerini hatırlayarak onların anısına denize çiçek demeti bırakan CHP ilçe başkanlığı, bu sene de geleneği bozmadı.

Gece saatlerinde 6 Mayıs’a girildiği dakikalarda Akçakoca iskelesinde bir araya gelen CHP’liler adına bir konuşma yapan ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, konuşmasını tamamladıktan sonra denize çiçek demetini bıraktı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bir kez hatırlandığı etkinlikte konuşan başkan Abanoz şunları söyledi:

”Değerli dostlar!..  6 Mayıs 1972 tarihinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edildiler. 1968 -1972 yıllarında devrimci öğrencilerin lideri olan Deniz Gezmiş, 25 yıllık ömrüne çok etkinlik ve eylem sığdırmıştır. 1968’de öğrencilerin yenilik ve reform isteklerinin kabul edilmeyişi üzerine İstanbul Üniversitesi’nin işgali, ABD 6.Filosu’nun protesto edilmesi, aynı yıl Samsun’dan Ankara’ya MUSTAFA KEMAL YÜRÜYÜŞÜ bunlar arasındadır.

Hakkında çıkartılan VUR EMRİ üzerine arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte eylemlerini Anadolu‘da gerçekleştirmek üzere yola çıkan Deniz Gezmiş, Sivas-Gemerek’te yakalandı, Ankara da Sıkıyönetim Mahkemesinde yargılandı ve ölüm cezasına mahkum edildi.

İsmet İnönü ve Bülent Ecevit başta olmak üzere CHP li milletvekili ve senatörlerin SİYASİ SUÇLAR İDAMLA CEZALANDIRILMAMALIDIR diyerek karara karşı çıkmışlar fakat TBMM nin idam kararını onamasına engel olamamışlardır.

‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye Kahrolsun Emperyalizm. Yaşasın İşçiler – Köylüler!’, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının kullandığı söylem ve sloganlardır. Deniz Gezmiş babasına bıraktığı mektupta, ‘Oğlun ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir. O, bu yola bilerek girdi, sonunun bu olduğunu biliyordu. SENİNLE DÜŞÜNCELERİMİZ AYRI ama beni anlayacağını tahmin ediyorum’diyordu.

Deniz Gezmiş’in babası gibi düşüncesi farklı olanlar vardır fakat ömürlerinin baharında inandıkları ilkeler ve doğrular için ölümü göze almalarını anlamamız ve saygı duymamız gerekir. Tam bağımsızlık ve emperyalizmle mücadelede Atatürk’ün yolunda gelecek kuşaklara iz bırakarak yaşamlarını noktaladılar. Deniz Gezmiş’e SON ARZUSU sorulduğunda, 1936 İspanya iç savaşında ordu destekli faşist güçlerce öldürülen çoğu devrimci olan HALK CEPHESİ mensubu olan 600 BİN kişinin faşizme karşı kararlılıkla, büyük bir inançla direnmelerinden esinlenerek, onların yaşadığı acıları ve yapılan işkenceleri anlatan RODRİGO’nun GİTAR KONÇERTOSU ‘nu dinlemek olduğunu söylemiş ve Ulucanlar Cezaevindeki tutukluların ISLIKLARI ile eşilk ettiği konçertoyu dinleyerek İDAM SEHPASI’na yürümüştür.

Devrimcilik ruhları içinde uyusunlar, Allah rahmet eylesin.

Sevgili dostlarım ülkemizde benzer acıların yaşanmaması dileklerimle. Sağlıkla ve sevgiyle yaşayın.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.