DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18324890,39%
Düzce
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP İLÇE BAŞKANI TUĞRUL ABANOZ GÖREVDEN ALINDI
6334 okunma

CHP İLÇE BAŞKANI TUĞRUL ABANOZ GÖREVDEN ALINDI

ABONE OL
18/07/2024 08:03
CHP İLÇE BAŞKANI TUĞRUL ABANOZ GÖREVDEN ALINDI
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, partisinin il yönetimi tarafından görevden alınıyor. Görevden alma öncesi Abanoz’a istifa etmesi çağrısında bulunan il yönetimine hayır cevabı veren Abanoz için il başkanlığı görevden alma mekanizmasını devreye soktu.

CHP İl Başkanlığının Abanoz’a cuma akşamına kadar süre verdiği, bu süre içinde istifa etmesinin en doğru yol olacağının telkin edildiği bilgisine ulaşılırken, Abanoz’un istifa etmek istemediği için il başkanlığının Cuma günü görevden alma kararını kendisine tebliğ edeceği öğrenildi.

CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un görevden alınma kararının altında yatan sebebin ise parti içi gelişmeler olduğu, Abanoz’un Akçakoca belediye başkanı Fikret Albayrak ve milletvekili Talih Özcan ile öteden beri yaşadığı farklı dozlardaki gerilimlerin görevden alınmaya neden olduğu iddiası var.

Son olarak bu ay başında yapılan Akçakoca Belediye meclisi oturumunda CHP’li meclis üyesi Kenan Akın’ın CHP grubunun aldığı kararın oylanması sırasında aleyhte oy kullanması ve bu duruma Abanoz’un kayıtsız kaldığı iddiası bardağı taşıran son damla oldu.

Yaşanan bu olayu sonrası belediye başkanı Fikret Albayrak’ın bir rapor hazırlayarak partinin il yönetimine verdiği ve Abanoz’un görevden alınmasını istediği iddia edilirken, Albayrak’ın aksi halde kendisinin CHP’den istifa ederek bağımsız belediyecilik yapacağı yönündeki iddialarda kulis bilgileri arasında.

Abanoz’un görevden alınmasıyla geçici olarak ilçe başkanlığına tecrübeli isim Nedim ALbayrak’ın getirileceği, Nedim Albayrak’ın ise 45 gün içinde gerçekleşecek olan ilçe kongresi sürecini yöetmekle yetkilendirileceği bilgisi de parti kulislerinde konuşulanlar arasında. .

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ