DOLAR 32,5753 0.26%
EURO 35,0119 0.09%
ALTIN 2.461,191,04
BIST 9.883,681,72%
BITCOIN 20983651,41%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

606 okunma

CHP İlçe Başkanı Abanoz, Belediye’yi ve işçi sendikasını topa tuttu

ABONE OL
24/03/2021 13:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, dün yaptığı bir açıklama ile bugün yapılması kararı alınan Akçakoca Belediye işçilerinin sendika temsilcilik seçimlerine Belediye yönetiminden bir müdahale olacağını yazdı. Dünkü açıklamadan bir gün sonra, bugün yapılması beklenen temsilcilik seçimlerinin ertelenmesi ise Abanoz’un ileri sürdüğü iddiaları haklı gösterir bir sonuç yarattı.

İşte CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un basın mensuplarıyla paylaştığı o açıklama:

”Belediye-iş sendikası ne yapmalı?

Akçakoca belediyesinde 24.03.2021 çarşamba günü yaklaşık 140 kişinin oy kullandığı sendika temsilcisi seçilecek. Çok mu oluyoruz bilmiyorum ama gerçekleri konuşmaktan da vazgeçmeyeceğimizi belirtmiştik. Gün geçmiyor ki belediye yönetimi bir skandala imza atmasın.

Toplamda, fen işlerinden,itfaiyeden ve su işlerinden 5 kişinin yarışacağı konusunda bilgi aldık.Fakat daha sonra 4 adayın bizzat Belediyenin yönetim kadrosundan olan bir kaç kişi tarafından aranıp bu yarıştan geri çekilmeleri istenmiş.Oy kullanacak kişilere de maalesef attıkları oyların fotoğrafını çekmeleri sureti ile tastiklemeleri istenmiş.

Yine anti demokratik bir seçim yapılacak bu apaçık ortada,ve yine sendikalı emekçilerimizin temsilcileri işçiden, emekçi den taraf değil, işveren ve patrondan yana olacaktır.Bağlı bulunduğu Bolu Belediye-iş sendikası şube başkanı işçi maaşları ve bu konu ile ilgili bir dik duruş gösterememiş,işçiyi kaderi ile baş başa bırakmıştır.

Cumhuriyet Halk partisi Akçakoca İlçe Başkanlığı olarak amacımız yetkililerden rol çalmak değildir.Fakat bilinmesi gereken işçinin, emekçinin hakkı olan sendikal haklarının uygulanması konusunda yanlarında olduğumuzu bilmeleridir.

Demokrasi çatısı altında yapılacak seçimleri destekleriz.Umarız bu yanlıştan acilen dönülür, oy kullanacak kardeşlerimiz mobinge maruz bırakılmaz,hür iradeleri ile kendi temsilcilerini seçebilirler.

Akçakoca belediyesinde demokrasi çarklarının dönmesi dileğiyle.”

Tuğrul Abanoz (CHP Akçakoca İlçe Başkanı)

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.