DOLAR 32,3682 0.15%
EURO 34,9992 -0.25%
ALTIN 2.324,860,25
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22943262,30%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

304 okunma

CHP ilçe başkan adayı Abanoz’dan köy halkına bayrak jesti

ABONE OL
07/12/2019 18:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart seçimlerinde CHP’nin İGM üyesi adayı olan Tuğrul Abanoz, İGM üyeliğine seçilemedi ama yerel seçim çalışmalarında köy halkına verdiği önemli bir sözü yerine getirdi. 

12 Ocak’ta yapılacak CHP ilçe kongresinde ilçe partisinin ilçe başkanlığına aday olan Tuğrul Abanoz, kendi imkanlarıyla temin ettiği ve 9 komşu köyden görülen dev Türk bayrağını Nazımbey köyünde göndere çekti.

31 Mart yerel seçimlerinde Akçakoca’dan CHP’nin İl Genel Meclisi ikinci sıra adayı olan ve 12 Ocak’ta yapılacak ilçe kongresinde başkan adaylığını açıklayan Tuğrul Abaoz, seçim çalışmaları sırasında ziyaret ettiği Nazımbey köyünde, vatandaşların köyün yüksek bir tepesinden görülebilecek bir Türk bayrağı dikilmesi talebini notları arasına almıştı. Abanoz, o günlerde verdiği sözü bugün hayata geçirdi.

Göndere bayrak çekim törenine bölgede yer alan köylerin muhtarları, Nazımbey köyü halkı ve Tuğrul Abanoz’u ilçe başkanlığı seçiminde destekleyen arkadaşları ile CHP Akçakoca Belediye meclis üyesi Ersin Gümüş katıldı.

40 metrekarelik büyüklüğe sahip ve 25 metre yüksekliğindeki direğe çekilen bayrak, Akçakoca’nın Hemşin, Yenice, Karatavuk, Kurukavak, Hasançavuş ve Sakarya’nın Kozluk Bezirgan Erenköy ve Caferi köylerinden izlenebiliyor.

Bayrak töreni 1 dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Tören sırasında bir konuşma yapan Nazımbey köyü muhtarı Ufuk Yıldırım, Akçakoca’nın en ufak köylerinden biri olmalarına karşın böyle bir bayrağı şanla, şerefle dalgalanmasını arzu ettiklerini ve bu gururu bugün yaşadıklarını söylerken, emeği geçen köy halkına ve maddi – manevi her desteği veren CHP ilçe başkan adayı Tuğrul Abanoz’a ve Akçakoca belediye meclis üyesi Ersin Gümüş’e teşekkür etti.

Muhtar Yıldırım’ın ardından sonra bir konuşma yapan CHP ilçe başkan adayı Tuğrul Abanoz ise şunları söyledi:

”Seçim çalışmalarımız sırasında bir söz vermiştim. Nazımbey köyünden vatandaşlarımız böyle büyük bir bayrağın köy sınırları içerisinde dalgalanmasından çok mutlu olacaklarını söylemişlerdi. O zaman verdiğim sözü bugün yerine getirmekten memnunum. Köy halkı ve bana ilçe başkanlığı adaylığımda destek olan arkadaşlarımla birlikte bayrağı göndere çekmiş bulunuyoruz. Büyük bir mutluluk içerisindeyim. Şehitlerin kanıyla sulanmış bu topraklarda yine şehitlerin kanı ile yıkanmış ay yıldızlı al bayrağımızın göklerde dalgalanması ve 9 komşu köyden izlenecek olması bize büyük bir gurur ve onur verecektir.

Tören, toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.