DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18324890,39%
Düzce
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP İL BAŞKANI: “ABANOZ’UN HATALARINI GÖRMEZDEN GELMEKLE YANLIŞ YAPMIŞIM”
2687 okunma

CHP İL BAŞKANI: “ABANOZ’UN HATALARINI GÖRMEZDEN GELMEKLE YANLIŞ YAPMIŞIM”

ABONE OL
23/07/2024 16:52
CHP İL BAŞKANI: “ABANOZ’UN HATALARINI GÖRMEZDEN GELMEKLE YANLIŞ YAPMIŞIM”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, Akçakoca’da CHP’li Belediye Başkanı Fikret Albayrak ile seçim sürecinden bu yana yaşadığı sürtüşmeyi, belediyenin yönetimi ve meclis kararlarına müdahil olma noktasına getirerek ileri boyuta taşıyan Tuğrul Abanoz’un, neden ilçe başkanlığı görevinden alındığını tüm detayları ve bilinmeyenleri ile kamuoyuyla paylaştı.

Mahkeme kararıyla cezaevine girdiği süreçte partiden gelen ‘Görevden al’ baskılarına rağmen Abanoz’u görevden almadığını vurgulayan Dağıstanlı, gelinen süreçte ‘Fikret Albayrak’ saplantılı şekilde parti içi muhalefet yapan Abanoz’un hem Akçakoca’ya hem de partisine zarar verme noktasına geldiği için yönetim olarak görevden el çektirme kararı aldıklarının altını çizdi.

Ayrıca Akçakoca parti binasında Abanoz ve yönetimine yönelik görevden alma tebliği sırasında, şahsına ve yönetimine bağırıp hakaret eden ile sosyal medyadan genel başkan ve genel merkeze yönelik hakaret içeren paylaşım yapan tüm partililer hakkında disiplin sürecini başlatacağını duyurdu.

CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, Tuğrul Abanoz’u CHP Akçakoca İlçe Başkanlığı görevinden alınma aşamasına getiren süreci sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile anlattı.

Cezaevine girme süreci ve Albayrak düşmanı kesilen tavırlarına rağmen Abanoz’u görevden almama noktasında verdiği mücadeleyi kelimelere döken Dağıstanlı, genel merkezle istişare ile alınan karar saygı duymayıp hakarete varan ifadeler kullanan partililer hakkında disiplin düğmesine basıldığını açıkladı.

“BAĞRIŞMALAR, HAKARETLER YÜZÜNDEN BU DURUMA GELDİĞİMİZİ ANLATAMADIK”

CHP İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından, genel merkezle istişare edilerek, 11 Temmuz 2024 tarihinde alınan karar doğrultusunda Akçakoca eski İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ve yönetimini görevden aldıklarını belirten Dağıstanlı, tebliğ için ilçe binasına gittiklerinde karşılaştıkları manzarayı şöyle aktardı:

“Bu kararımızı tebliğ etmek için 19 Temmuz 2024 Cuma günü Akçakoca ilçe binamıza gittik. Ancak burada bizi organize olmuş, bir kısmı parti üyesi bile olmayan, 20-25 kişilik bir grup karşıladı. Maalesef bu arkadaşlarla sağlıklı bir iletişim kuramadık. Bağrışmalar, hakaretler sonuç olarak, nasıl bir süreç geçirip bu duruma geldiğimizi anlatamadık. Şimdi tartışmalara konu görevden alma hususuna nasıl geldiğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.”

“ESKİ İLÇE BAŞKANININ PARTİ KİMLİĞİ İLE CEZAEVİNE GİRMEMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTTİK”

Abanoz’ın cezaevine girme sürecinde genel merkezden gelen ‘Görevden al’ baskısına karşı nasıl direndiğini anlatan CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, “Akçakoca CHP eski İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, sizlerin de bildiği gibi ceza mahkemesinde görülen yargılama sonucunda ceza almış, Türk Ceza Kanunu uyarınca siyasi haklarını kullanmak ve siyasi partilerde yönetici sıfatıyla görev almaktan men edilmiştir. Akabinde ise eski ilçe başkanının cezaevine girme süreci başlamıştır. Bizim parti olarak kendisinden isteğimiz; cezaevine girerken ilçe başkanlığını bırakıp yönetimden bir kişiyi yerine başkan seçmesiydi. Eski ilçe başkanının parti kimliği ile cezaevine girmemesi gerektiğini belirttik. Maalesef bu yerinde talebimiz kendisi tarafından kabul edilmedi ve gerçekleşmedi.

“GENEL MERKEZ ‘GÖREVDEN AL’ DEDİ AMA ALMADIM”

Cezaevine girdikten yaklaşık bir hafta sonra, genel merkez, CHP ilçe başkanının cezaevi ile ne işi olabileceği, bu olayın CHP’ye yakışmayacağı, Tuğrul Abanoz’un derhal görevden alınması ve bunu cezaevinde kendisine tebliğ etmemi istediler. Ben de hapse düşmüş bir kişiyi görevden almanın bana yakışmayacağını, bu durumu, cezaevinden çıktıktan sonra yapmamın daha uygun olacağını belirttim, görüşmeler sonucunda bu durumu kabul ettiler. Bu görüşmeler de o zaman ki Akçakoca İlçe Yöneticisi Ender Akçin’in de çok emeği vardır. Daha sonrasında ne ben ne de genel merkez, bu konuyu gündeme almadık ve konuyu adeta soğuttuk.”

“ABANOZ İÇİN “GÖREVDEN ALSAYDIN!” DİYE BAĞIRANLAR OLDU”

Eski İlçe Başkanı Abanoz’un yargıda devam eden davaları olduğuna işaret eden Dağıstanlı, “Bu süreçler devam ederken eski İlçe başkanı Tuğrul Abanoz’un yine farklı bir ceza mahkemesinin sonuçlandığını, an itibarı ile dosyanın istinaf mahkemesinde olduğu, cezanın kesinleşmesi durumunda tekrar cezaevine girerek bir süre daha yatabileceğini öğrendik. Hemen şunu da belirteyim, o gün Akçakoca ilçe parti binasının salonunda cezaevinde iken Tuğrul Abanoz için “Görevden alsaydın!” diye bağıranlar oldu.” ifadelerini kullandı.

“ABANOZ’UN BAZI HATALARINI GÖRMEZLİKTEN GELMEKLE YANLIŞ YAPMIŞIM”

Abanoz’un CHP Düzce il yönetimi hakkında olumsuz ve saldırgan söylemlerde bulunduğunu belirten Dağıstanlı, şöyle devam etti:

“Kendisi il sekreterimiz için il saymanı diyerek il yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden bihaber olduğunu tüm kamuoyuna göstermiştir. Ayriyeten görevden alınan ilçe başkanı ve yönetiminin, 2023 yılının ağustos ayında yapılan kongrede seçilmeleri sonucunda birlikte yola çıktığı ilçe yönetim kurulunun içinden bugüne geldiğimiz aşamada altı yönetim kurulu üyesi istifa etmiş olup istifa eden altı ilçe yönetim kurulu üyesinin üç tanesinin istifa etmesine ise eski ilçe başkanının parti içindeki tavır ve tutumları neden olmuştur. Ben buradan eski İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’a kongrelerinde nasıl sahip çıktıysam, seçim sathında olduğumuz için kendisinin bazı hatalarını nasıl görmezlikten geldiysem, yine cezaevinde yatarken de kendisini görevden almadım. Maalesef bugün görüyorum ki yanlış yapmışım.”

“KARARDA ETKİLİ OLDUĞUNU “KENAN’I KİMSEYE YEDİRMEM!” DEMESİYLE ÖĞRENDİK”

Tüm bu yaşanan sıkıntılı sürece tuz-biber eken gelişmenin ise Akçakoca Belediye Meclisi’nde CHP’li üyenin takındığı muhalif tavrın arkasından İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un çıkması olduğunu vurgulayan İl Başkanı Dağıstanlı, “Bütün bunlar yaşanırken, bildiğiniz üzere Akçakoca belediyemiz için çok önemli olan, daha önceki meclis toplantısında AK Partililer’in ret oyu vermesiyle meclisten geçiremediğimiz, İller Bankası’ndan alacağımız krediyi belediye başkanımız tekrar meclise getirdi. AK Parti meclis üyelerinin eksik gelmesi sonucu, meclise sunduğumuz bu krediyi meclisten geçirme fırsatı doğmuştu. Maalesef kendi meclis üyemiz olan Kenan Akın’ın çekimser oy kullanması, bu krediyi İller Bankası’ndan alma şansımızı ortadan kaldırdı. Konu ile ilgili Kenan Akın, eski ilçe başkanı ve belediye başkanı ile görüşmeler yaptık. Daha sonra bu konuşmaları genel merkeze getirerek görüşmeler yaptık. Ancak bu görüşmeler sonucunda oldukça şaşırarak bir partiliye yakışmayan şekilde eski İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un kendi belediyesine muhalefet yaptığını, yine kendi ağzından, Kenan Akın’ın çekimser oy kullanacağını bildiğini tarafımıza söylemesiyle ve Kenan Akın için “Kenan’ı kimseye yedirmem!” demesi ile öğrendik.” İfadelerine yer verdi.

“CHP ADINA HİZMET ETME NOKTASINDA BİR ARADA GÖREV YAPAMAYACAKLARI ÖNGÖRÜLMÜŞTÜR”

Abanoz’un adeta belediye başkanı edasıyla hareket etmesini eleştiren Dağıstanlı, şunları aktardı: “Bunun yanı sıra eski İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un belediyede çalışan müdürlere talimatlar vermesi, aslında kendisinin koltuğunda Fikret Albayrak’ın oturduğunu söylediği söylemleriyle bir kez daha kendi belediyesine muhalefet yaptığını perçinlemiştir. Genel merkezde ve yönetim kurulumuzda eski ilçe başkanının bundan sonraki süreçte, belediye başkanıyla CHP adına hizmet etme noktasında bir arada görev yapamayacakları öngörülmüştür.”

“CHP İLÇE BAŞKANLIĞI MAKAMI CEZAEVİNE GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPMA MAKAMI DEĞİLDİR”

“Görevden alınma konusunun, Genel Başkanımızın ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ensar Bey’in bilgisi olduğunu da belirtmek istiyorum.” Vurgusu yapan Dağıstanlı, son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Akçakoca parti binamızda tebligat yaptığımız sırada il başkanına bağıran, konuşmasını tekrar tekrar engelleyen, yönetimime ve şahsıma hakaret eden, daha sonra sosyal medyada genel başkanımıza, genel merkeze hakaret eden, tüm kişilerin disiplin sürecini başlatacağımı buradan tüm kamuoyuna açıklıyorum. Her üyemizin amacı CHP’ye hizmettir. Hiç kimsenin çıkarları ve egosu, bu ideolojik mücadelemizden daha önemli değildir. Asıl olan CHP ‘dir. Gerisi teferruattır. Son olarak da ‘CHP İlçe Başkanlığı makamı cezaevine giriş-çıkış yapma makamı değildir’ diyor, il yönetimim ve şahsım adına herkese sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ