DOLAR 32,3792 0.17%
EURO 35,0232 -0.23%
ALTIN 2.324,470,23
BIST 9.089,080,10%
BITCOIN 2263139-0,59%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Maaşlarını alamayan işçilerin bugün yanında olmayacaksanız ne zaman olacaksınız beyler!
2661 okunma

Maaşlarını alamayan işçilerin bugün yanında olmayacaksanız ne zaman olacaksınız beyler!

ABONE OL
20/04/2021 14:16
Maaşlarını alamayan işçilerin bugün yanında olmayacaksanız ne zaman olacaksınız beyler!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağanüstü oturumunda ilginç şeyler yaşandı. İşçi maaş alacaklarının tamamının ödenmesi için İller Bankası’ndan çekilecek olan 6 milyon liralık kredinin oylamasında Ak Parti grubu hayır yönünde oy kullandı.

Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın okuduğu gündem maddesinin ardından oylamaya geçmesiyle Ak Parti grubu dışında kalan tüm meclis üyeleri ellerini kaldırarak evet yönünde oy kullanırken, Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu’nun da izlediği meclis oturumunda Ak ellerin havaya kalkmaması şaşkınlık yarattı.

Oysa, daha toplantı başlamadan AK Parti İlçe Başkanı Sarıoğlu ile yaptığım konuşmada, ”karara şartlı evet” yönünde tavır göstereceklerini söylemişti başkan. Fakat oylama sırasında Ak Partililerin ellerinin havaya kalkmadığını görünce bunu anlamakta zorlanmadım değil.

Ne oldu, nasıl oldu da Ak Parti grubu özellikle işçi alacaklarının ödenmesi konusundaki bu gelişmeye sırtını döndü. Oysa daha önceki oturumlarda bu tür kararlarda şartlı destek vererek hem Cumhur İttifakı’nın ortağı olmanın hem de sorumlu siyaset anlayışının güzel örneklerini sergileyen aynı gruptu.

Bir görüşe göre, Okan başkanla Ak Partili İbrahim Öztaş arasında yaşanan tartışma ve başkan Yanmaz’ın serte kaçan üslubu nedeniyle Ak Parti grubunun meclis salonunu terk etmesi nedeniyle olay bu raddeye vardı.

Başka bir görüşe göre ise Ak Parti, diğer muhalefet meclis üyelerinin bir şekilde ‘hayır’ diyeceğini öğrenmiş, kendileri de sayısal çoğunluğa katkı vererek hayır kararının çıkmasını sağlayarak Meclis’te belediye yönetiminden daha çok Belediye Meclisi’nin aktif olmasını sağlamak istemişti.

Sebebin ne olduğunu şu aşamada bilmiyoruz ama ‘şartlı evetten’ söz eden Esvet Sarıoğlu’na rağmen Ak Parti grubunun neden hayır yönünde tavır koyduğu açıklama gerektiren bir durum.

Zira, 4 aya yakın bir zamandır maaş alamayan ve açlıkla-yoklukla boğuşan belediye personelinin yararına olan bu hamleyi ellerinin tersiyle iten her kim olursa olsun siyasetin oynak zemininden boşluğa itilir beyler.

Allah aşkına… Yani siz şimdi aylardır çocuklarına iki gofret götüremeyen, kira ve fatura ödemelerini yapamayan işçilerin bu mağduriyetinin devam etmesini mi istediniz sayın baylar?

İşçiler derin bir nefes almaya bu kadar yakınken, siz bu kaldırmaktan imtina ettiğiniz ellerinizle onları biraz daha suyun dibine doğru itmeye çalıştığınızın farkında mısınız?

Bu şaşırtan tutumunuzla ilgili olarak kamuoyu bir açıklama bekliyor sizden bilesiniz. Hele de şartlı da olsa evet diyeceğinizi söyleyip elinizi evete kaldırmamanızla ilgili ne söyleyeceksiniz herkes gibi ben de merak ediyorum

Haber-Yorum: Tuncay Top

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.