DOLAR 32,4856 -0.02%
EURO 34,7495 -0.66%
ALTIN 2.439,100,13
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2065143-1,03%
Düzce
17°

KAPALI

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

317 okunma

BU TOPLANTILARIN SONUÇLARINI AKÇAKOCA HALKI BİLMELİ

ABONE OL
10/11/2018 15:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Kaymakamlığı’nın resmi sosyal medya hesabında paylaşılan bir toplantı fotoğrafının altına şu ifadeler yazılmış:

”İçişleri Bakanlığımızın talimatlarıyla; Uyuşturucu ile mücadelenin ülkenin tamamına yönelik olarak ele alındığı algısını güçlendirmek amacıyla, 81 il, 922 ilçede bugün saat 09.30’da eş zamanlı olarak “Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısını” Kaymakamlık Toplantı salonunda gerçekleştirdik.”  

Şimdi bu foto ve yazıya bakıldığında ilk edindiğimiz izlenim şu; Kaymakam bey başkanlığında konunun muhatabı yetkililer bir araya gelerek Akçakoca’da uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılanları ve bundan sonra yapılacakları ele almışlar.

Şimdi soralım, toplantının sonucu nereye vardı acaba?..

Akçakoca’da uyuşturucu illetinin etkisi nedir? Uyuşturucu müptelalarının sayısı nedir? Uyuşturucu madde kullanımına karşı yıllardır verilen bir mücadele var mıdır? Gerek madde kullanıcılarına ve gerekse ailelerine yönelik kapsamlı bir program var mıdır? Kaymakamlık’ın bu konudaki paydaşları sadece kamu görevlileri midir? Akçakoca’nın etkili STK’ları ile siyasi partileri uyuşturucu ile mücadelede yer almakta mıdırlar? Uyuşturucuya karşı mücadele sadece bir asayiş sorunu olarak mı görülmektedir, yoksa eğitim kurumlarında da çalışmalar yürütülmekte midir?

Sorular uzatılabilir fakat önemli olan uyuşturucu ile mücadelede halkın bilgilendirilmesi gereken bir toplantının sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılmamış olmasıdır.

O toplantılarda neden basın mensupları olmaz. Diyelim ki her şeyin basının gözü önünde konuşulmasını doğru bulmadınız o halde toplantı sonuçlarını neden uygun bir dille basın aracılığıyla halka açıklamıyorsunuz?

Uyuşturucu belası Akçakoca’da yaşayanların çocuklarının karşı karşıya kalacakları bir beladır. Akçakocalılar, uyuşturucunun ne denli bir tehlike olduğunu, tehlikenin hangi nispette kendi çocuklarını hedef aldığını ve bu tehlikeye karşı neler yapmaları gerektiğini neden bilemesinler.

Ailelere ve bir bütün halka uyuşturucu ile ilgili söyleyecek bir sözünüz varsa bunu bir fotoğraf karesi ve iki cümle yazıyla mı söyleyeceksiniz.

Akçakocalılar adına başlıkta yer alan soruyu bir kez daha soruyoruz. Uyuşturucuyla mücadele toplantısı yaptınız. Eee sonuç ?

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.