DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075299-1,89%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

BU GÜZELLİĞE KIYMAYIN EFENDİLER… TOKİ PROJESİ DURDURULSUN
5291 okunma

BU GÜZELLİĞE KIYMAYIN EFENDİLER… TOKİ PROJESİ DURDURULSUN

ABONE OL
17/07/2022 15:53
BU GÜZELLİĞE KIYMAYIN EFENDİLER… TOKİ PROJESİ DURDURULSUN
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında TOKİ ile belediye işbirliğinde yapılan anlaşma uyarınca Cumhuriyet Meydanının bitişiğinde yer alan korulukta inşaat yapılacak.

7 binanın yapılacağı koruluktaki ağaçların birçoğunun kesileceği varsayılırken, inşaat çalışmalarının her an başlayacağı öngörüsünde olan vatandaşlardan itiraz sesleri yükselmeye başladı.

Akçakoca merkezinde kalan son yeşillik alanın ortadan kalkmasından ciddi ölçüde endişe edilirken, TOKİ uhdesinde gerçekleşecek olan yapılaşmanın ne şekilde durdurulabileceğine yönelik istişareler de yapılmaya başlandı.

Bu günlerde otopark olarak kullanılan alan ile eklentisinde yer alan masa ve bankların yer aldığı koruluğun toplamda 20 dönüme yakın olduğu ileri sürülüyor. Buraya yapılacak olan 7 binada yer alan onlarca işyeri ise kentsel dönüşüm programı kapsamında kendileriyle takas antlaşması yapılarak yerleri yıkılan vatandaşlara verilecek.

HERKESİN KAZANÇLI ÇIKTIĞI BİR SONUÇ MÜMKÜN

Hukuki bir zeminde ve karşılıklı rıza ile bağıtlanan projenin bu günlerde rahatsızlık veren yanı ise ilçenin merkezindeki tek koruluğun ortadan kalkacak olması. Bu koruluğun, içindeki onlarca uzun ömürlü ağaçla birlikte yok olmasından endişe duyan vatandaşlar, Akçakoca’nın merkezindeki son yeşil alan projesinin yok edilmesinin önüne geçmenin mümkün olduğunu dillendiriyor.

TOKİ’nin bir devlet kurumu olması hasebiyle, antlaşma yapılan vatandaşlara işyerlerinin değeri nakit olarak verilip koruluk Millet Bahçesi’ne veya başka bir projeye dönüştürüldüğünde, ilçe merkezindeki son ağaçlık alanın kurtarılabileceğini ileri süren vatandaşlar, bu karara imzacı hak sahiplerinin de memleket aşkına karşı durmayıp destek olacaklarını ileri sürüyorlar.

Hak sahiplerinin paralarını aldığı, TOKİ’nin de belediyeye yapacağı ‘şartlı’ bağış ile koruluğu devrettiği koşullarda geriye tek bir şey kalacak; Koruluğu daha fazla ağaçlandırmak, vatandaşların çocuklarıyla güzel vakit geçirebilecekleri sonsuz bir oksijen alanı oluşturmak.Tabii bunun gerçekleşmesinin yolunun, Akçakoca’nın tamamının birlik-beraberlik içinde koruluğa sahip çıkmasından geçtiğini de hatırlatmak gerek.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.