DOLAR 32,5495 0.18%
EURO 34,9671 -0.06%
ALTIN 2.447,270,47
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20966170,13%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

531 okunma

‘Beyaz Tehlike’ Evlere Dadandı!

ABONE OL
09/09/2017 16:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadelenin yetersiz düzeyde olması vatandaşı isyan ettirdi. Aziziye ve Azmimilli Mahallerinde evlerini ve sokaklarını saran zararlı ile başa çıkamayan vatandaşlar, yetkililerin duyarsızlığından dert yandı. Düzce’nin merkez mahallerinde vatandaşlar, ne balkonda oturabiliyor ne de dışarıya çamaşır asabiliyor. Vatandaşların yemek yaptıkları tencerelerin içinden bile Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısı çıkıyor.

https://youtu.be/tbCyEZC0gkw

Uzun yıllardır Düzce’nin köylerinde görülen  ve “yeşil katili” olarak bilinen Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısı bu kez evlerin içine kadar girdi. Düzce merkeze inince şehirliyi isyan ettiren zararlı, Aziziye ve Azmimilli Mahallesini adeta esir aldı.

Mahallelerini saran Amerikan Beyaz Kelebeğiyle mücadele eden vatandaşlar, ne cam kapı açabiliyor ne de balkonlarında oturabiliyor. Yetkililerin de bu duruma sessiz kaldığını savunan vatandaşlar, Düzce Belediyesi’nden ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden sorunlarına çözüm istiyor.

“Belediye ya da İl Tarım Önlem Alsın”

Azmimilli Mahallesi sakinlerinden Keramettin Gümüş, herkesin ilaçlamaya para verecek maddi gücünün olmadığını ifade ederken, “belediyenin ya da il tarımın buna önlem alması lazım. Bizim başka istediğimiz bir şey yok” dedi.

Şıralık Mahallesi’nde ikamet eden ve Aziziye ile Azmimilli Mahallesi’ndeki vahim tablonun benzerinin kendi mahallelerinde de olduğunu savunan Zihni Demirbaş “bir ay önce bahçemi ilaçlattım. 450 lira para verdim. Şimdi yine balkona saldırıyorlar. Buradan hiçbir farkı yok. Ziraati de aradım. Belediyeyi de aradım. Kimse ilgilenmiyor.  Aldıkları parayı benim vergimden alıyorlarsa haram ediyorum. Ziraat Odası, Tarım Dairesi hiçbir şeyle ilgilenmiyor. Düzce’de AK Parti’ye yüzde 73 oy çıkıyor ama Düzce’ye kimse sahip çıkmıyor” ifadelerini kaydetti.

“Kurtlar Ordu Gibi Evi Bastı”

Kanser hastası olduğu için hijyene ihtiyacı olduğunu vurgulayan Aziziye Mahallesi sakinlerinden Hacer Öz ise durumu şöyle anlattı:

“Bir haftadan beri balkonda oturamıyoruz. Camları açamıyoruz. Ordu gibi kurtlar evi bastı. Halıların üzerinde geziyorlar. Kaplara falan giriyorlar. Hiçbir şey yapamıyoruz. Kısım beyaz masaya söylemiş. Onlar ziraata söyle demiş. Sonuç yok. Muhtara gittik. O ‘benim işim değil’ dedi. Bir de ben kanser hastasıyım. Mikroplu şeyler. Daha çekemiyorum artık yeter.”

Ellerinde süpürgelerle zararlıyla kendi usullerince başa çıkmaya çalışan vatandaşlar balkonlarına çamaşır asamıyor, evlerini havalandıramıyor. Hatta yemek yapmakta ve yemekte bile güçlük çekiyor. Adeta bir ordu gibi evlerini saran Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısından mahallelerinin kurtarılmasını bekleyen vatandaşlar yetkililerden soruna çözüm olmasını istiyor.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.