DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BIST %
BITCOIN 1961047-3,13%
Düzce
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

BAŞKAN ALBAYRAK MADEN ARAMA RUHSATININ İPTALİ İÇİN YARGI YOLUNA GİDİYOR
3235 okunma

BAŞKAN ALBAYRAK MADEN ARAMA RUHSATININ İPTALİ İÇİN YARGI YOLUNA GİDİYOR

ABONE OL
11/08/2024 07:26
BAŞKAN ALBAYRAK MADEN ARAMA RUHSATININ İPTALİ İÇİN YARGI YOLUNA GİDİYOR
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’yı olduğu kadar Düzce, Çilimli ve çok sayıda köyün doğal bitki örtüsünü yok edecek olan, ormanlık alanda maden arama ruhsatına karşı ilk iptal davası 14 Ağustos’ta açılıyor. 

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Kaplandede ormanlarında maden arama ruhsatını alan firmaya karşı, ilçe halkıyla birlikte adliye binası önünde bir açıklama yapacak ve ardından ruhsatın iptali için başvuru dilekçesini elden teslim edecek.

Ormanları tahrip edecek olan maden arama çalışmasına karşı ilk işaret fişeğini çakacak olan Fikret Albayrak’ın açıklamasının ardından, ormana komşu olan çevre ilçeler ve Düzce’nin belediye yönetimleri ve STK temsilcilikleri tarafından da benzer adımların atılması bekleniyor.

14 Ağustos’ta yapılacak olan itiraz müracaatının saat 11’de yapılacağı, öncesinde, saat 10.45’te Akçakoca Cumhuriyet Meydanında toplandıktan sonra adiliye binasına halkla birlikte yürünerek gidileceği belirtildi. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan CHP’nin geçici ilçe başkanı Nurol Badanoz şunları söyledi:

Değerli Akçakocalı arkadaşlarım, kardeşlerim ve Akcakocayı sevenler!

14 Ağustos 2024 tarihinde maden arama ruhsatı iptali için dava açılacak. Dava müracaatı öncesinde saat 11.00 de belediye başkanımız sayın Fikret Albayrak tarafından halkımızın ve bütün ilgili ve istekli gönüllülerimizin katılımı ile adliye önünde basın açıklaması yapılacaktır. Katılımın fazla olması, sesimizi duyurmak için oldukça önemlidir. Hepinizin konuya vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ederiz. Toplanma yeri Atatürk meydanı. Saat 10.45 de buradan yürüyerek adliye önüne hareket edilecektir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ