DOLAR 32,3807 0.19%
EURO 35,0661 -0.1%
ALTIN 2.324,970,25
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2265056-1,72%
Düzce
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

 BAKIŞ AÇIMIZ HAK TERAZİSİ OLMALIDIR
2683 okunma

 BAKIŞ AÇIMIZ HAK TERAZİSİ OLMALIDIR

ABONE OL
27/05/2023 09:55
 BAKIŞ AÇIMIZ HAK TERAZİSİ OLMALIDIR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Güzel bakan güzel görür. Güzel gören güzel düşünür…

Köşemizin adını ‘Bakış Açısı’ olarak koyduk.

Olaylara ve günlük hayata dair bakış açımız, sosyal ve beşeri münasebetlerde bakış açımız, gündeme dair ve siyasi olaylara bakış açımız, ülke ve dünya meselelerine bakış açımız, ekonomik ve kültürel meselelere karşı bakış açımız ne olmalı ve nasıl olmalıdır?

Bizim bakış açımızdaki ölçümüz Hak terazisi olacaktır. Düşüncelerimiz, fikirlerimiz, toplumdaki yaşantımız, insanlarla olan münasebetlerimiz hep Allah’ın rızasına uygun olacaktır inşallah. Bu konuda da en büyük örneğimiz Allah resulü Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemdir. Onun hayatı Bizim için en büyük alınacak derslerle doludur.

Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayattan tat ve lezzet alır. Hayata hep olumlu bakar. Tüm olumsuzlukları metanetle ve sabırla karşılar.

Evimizin odasında iki pencere olduğunu düşünelim. Birinin camı lağım kuyusuna doğru bakıyor diğer camı da güllük gülistanlık cennet bahçesi gibi olan bahçeye bakıyorsa, kim ne tarafa bakarsa baktığı tarafı görür. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır hadis-i şerifince hareket edersek, insanlara faydalı olabiliriz.

Bütün insanları kırmadan-üzmeden, kardeşlik çerçevesinde onlara yardımcı olabiliriz. Gülen yüzümüzle, tatlı dilimizle, hoş sohbetimizle insanların gönlünü kazanmak hiç de zor değildir. İmtihan dünyası olan bu dünyadan öbür aleme giderken Allah’ın affetmediği kul haklarıyla gitmemeliyiz.

Şu an içinde bulunduğumuz zaman diliminde kardeşliğe çok ihtiyacımız var. Bizi bir ve beraberlik içerisinde tutan ortak değerlerimiz var. Bu değerlerimiz ülkemiz bir, bayrağımız bir, dinimiz bir, vatanımız bir, Rabbimiz birdir.

Unutmamalıyız!.. Ayrılık da azap birlikte rahmet vardır.

Bahadır Kıbrıs
AKÇAKOCA DİN HİZMETLERİ DERNEĞİ BAŞKANI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.