DOLAR 32,3577 0.32%
EURO 35,1439 0.02%
ALTIN 2.301,101,05
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23085453,64%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

330 okunma

BAKAN SELÇUK’TAN ÖNEMLİ DUYURU!

ABONE OL
20/07/2018 12:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni eğitim-öğretim sistemiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çok tartışılan öğretmen performans sistemine ilişkin konuştu. Bakan Selçuk, “Öğretmen performans sistemini uygulamayacağız” dedi.

Yeni kabinenin ilk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. Yeni eğitim-öğretim sistemine yönelik önemli mesajlar içeren konuşmasında Şelçuk, sivil toplum kuruluşları ve pek çok kesimde tartışma yaratan öğretmen performans sistemini uygulamayacaklarını söyledi.

“Öğretmen bizim önceliğimiz olacak”

Bakan değil gören olmaya çalışacağını kaydeden Yılmaz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmen bizim önceliğimiz olacak. Veriye dair bir politika üreteceğiz. Ana konularla ilgili vizyon belgeleri hazırlayacağız. Öğretmenlere sağlık özrü konusunda bir kolaylık, rahatlama getireceğiz.

“Diploma temelli değil, vasıf temelli bir anlayışla gideceğiz”

Eğitim ihraç edilir ama ithal edilemez. Vizyonumuzu bizim kelimelerimiz doğuracak. Gerçekten şeffaf olmayı çok arzuluyoruz. Gizlemek çocukların hayrına değil. Mutabakat çok önemli, herkesi dinleyeceğiz. Diploma temelli değil, vasıf temelli bir anlayışla gideceğiz. Çocuklar günde 4 saat sosyal medyada bunun farkındayız.

Performans sistemi kalkıyor

Öğretmen performansıyla ilgili ilan edilen şeyin işlevsel olduğunu düşünmüyorum ve böyle bir şeyi Bakanlık olarak uygulamayacağız.” 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.