DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055031-1,31%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AZADE AY HEM BAŞVURU HEM DE ÖZEL GÖRÜŞMELER NEDENİYLE CHP GENEL MERKEZİ’NDE…
2326 okunma

AZADE AY HEM BAŞVURU HEM DE ÖZEL GÖRÜŞMELER NEDENİYLE CHP GENEL MERKEZİ’NDE…

ABONE OL
16/03/2023 12:17
AZADE AY HEM BAŞVURU HEM DE ÖZEL GÖRÜŞMELER NEDENİYLE CHP GENEL MERKEZİ’NDE…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’den Düzce milletvekili aday adayı olan avukat Azade Ay, resmi müracaatını partinin Ankara’daki genel merkez binasında yaptı.

Müracaatını yapmaya ilçeden sevenleriyle birlikte giden Azade Ay, burada özel bir ilgiyle karşılandı. Başvuru sonrasında ise önceden planlanmış çok sayıda özel görüşme yapacağı öğrenilen Azade Ay’ın, vekil adaylığı konusunda CHP genel merkez yönetiminin etkili isimlerinden onay aldığı ileri sürülüyor.

Geçmişinde Düzce Baro başkanlığı yapmış olmasının yanı sıra hukuk ve adalet konusunda saygın vakıf ve cemiyetlerde yöneticilik yapıyor olması nedeniyle tanınırlığı oldukça yüksek olan Azade Ay’a en büyük destek kaynağı ise, baro başkanı olduğu dönemde Kemal Kılıçdaroğlu ile omuz omuza yürümesi oldu.

Bilindiği üzere, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ünlü Adalet Yürüyüşü’nü yaptığı dönemde, olası fişlenmelere karşı kendisine açık destek olmanın oldukça zor olduğu günlerde, Azade Ay’ın -hem de baro başkanı sıfatıyla- Kılıçdaroğlu ile omuz omuza yürümesi çok konuşulmuş, tartışılmıştı.

Aileden CHP’li olan Azade Ay’ın o günkü koşullarda her türlü bedeli göze alarak verdiği bu destek, bir sonraki baro seçimlerinde kendisine karşı bir koz olarak kullanılsa da, bu tavrı, insan hakları ve demokrasi konularında ilkelerinden taviz vermeyen Azade Ay’ın halkın gönlündeki yerini büyütmüştü.

Azade Ay’ın hukukçu kimliğinin yanı sıra, özgürlük ve demokrasiye olan düşkünlüğü, CHP genel merkez yöneticilerinin de dikkatini çeken bir unsur oldu. Zamanla parti ile kurduğu yakın organik ilişki, CHP’nin bazı genel merkez  yöneticilerinin ısrarı ile birleşince milletvekilliği seçeneği ortaya çıktı.

İnsan hakları ve evrensel hukuk alanında Parlamento çatısı altında yürütülecek çalışmalarda yer alması istenen Azade Ay, bugün itibariyle yasal adaylık sürecinin müracaat ayağını tamamlamış oldu.

Edinilen bilgiye göre, Akçakocalı avukat Azade Ay bugün ve yarın CHP genel merkez binasında partinin üst düzey yöneticileriyle farklı görüşmeler yapacak ve daha sonra seçim çevresi olan Düzce ve ilçelerinde CHP’nin saha çalışmalarına katılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.