DOLAR 32,5378 -0.06%
EURO 34,8096 -0.21%
ALTIN 2.429,980,01
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2103495-3,09%
Düzce
23°

KAPALI

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

689 okunma

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ CUMHURİYET BALOSU DÜZENLEDİ

ABONE OL
27/10/2018 23:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Akçakoca Şubesi tarafından verilen Cumhuriyet Balosu buluşma yemeğine çok sayıda siyasi partinin ve çok sayıda STK’nın temsilcisi katıldı.

Saat 19.00’da Akçakoca Oteli’nde verilen yemeğe CHP Düzce İl başkanı İlhan Duru, il yönetiminden çok sayıda isimle katıldı.

Geceye yerel düzeyde CHP ve İyi Parti hem ilçe başkanı hem de ilçe yönetimi düzeyinde katılırken, Ak Parti ve MHP ise ilçe yönetim kurulu üyeleriyle temsil edildi.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant da başkan yardımcısı Hakan Solak ile birlikte Cumhuriyet Balosuna katılırken, adı CHP’nin belediye başkan aday adaylığında geçen işadamı Abdülkadir Pandul da CHP heyeti ile birlikte davete katılan bir diğer isimdi.

Yaklaşık 200 davetlinin yer aldığı geceye Akçakoca Rotary kulübü başkanı Cemil Gülez, rotaryen arkadaşlarıyla iyi bir katılım sağlarken, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi de Cumhuriyet balosunda yer almayı ihmal etmemişlerdi.

Gecenin program sunumunu gazeteci Özdal Alas yaptı. Alas’ın hoşgeldiniz konuşmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. 

Gecede kürsüye davet edilen ve konuklara hitap eden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Akçakoca Şubesi Başkanı Müjgan Alas, şu konuşmayı yaptı:

”Değerli konuklar… Blindiği gibi büyük Atatürk’ün önderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır.

 

”Bu zafer Cumhuriyet ile taçlandırılarak tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleşmiştir. Cumhuriyet rejimi demokratik laik ve sosyal hukuk Devleti’ni gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.”

”95 yıl önce ‘Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ sözü ile Türk milletini çağdaş uygarlık düzeyinin üzerinde bir noktaya geliştirme hedefi koyarak Türkiye Cumhuriyeti’ni demokratik bir hukuk devleti olması ideali ile Kur’an Mustafa Kemal Atatürk ile onun kadın ve erkek tüm dava arkadaşlarından Türkiye Cumhuriyeti’ni iç ve dış saldırılara karşı korumak uğruna canlarını vermiş olan tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz.”

”Cumhuriyetimizin kazanımlarından bir an için ödün vermeksizin, yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı bu yolda ilerleyeceğimize söz veriyoruz.”

”Akçakoca Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum. Katılımınız ve çalışmalarımıza verdiğiniz destekten ötürü yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum.”

Başkan Müjgan Alas’ın konuşmasının ardından canlı müzik eşliğinde danslar ve oyun havaları oynandı. 

Çeşitli etkinlikler ve çekilişlerin de yapıldığı gecede, bazı ADD üyeleri şiirler okurken, gecenin sonunda bol bol hatıra fotoğrafları çekildi.

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.