DOLAR 32,3767 -0.52%
EURO 34,7025 -0.45%
ALTIN 2.408,60-0,57
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1858867-4,47%
Düzce
13°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

616 okunma

ANNE BABA SORUMSUZLUĞUNDA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

ABONE OL
23/07/2018 19:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde artan kayıp çocuk olaylarının ülke gündemini sıkça meşgul etmesine rağmen, Akçakoca’da bazı anne – babaların sorumsuz davranışları da her kesimi ayağa kaldırmaya yetiyor.

Bugün Akçakoca’nın Ak Evler plajında ailesinin yanındayken bir çocuğun kaybolduğuna yönelik ihbar gelince, sözkonusu plaja emniyet, sağlık ve itfaiye ekipleri anında akın ettiler.

Boğulma ihtimaline karşı ilk dakikadan itibaren denizde de cankurtaranlar ve su jetleriyle aramalar yapılırken, ekiplerin kayıp çocuğu saatler sonra ailesinden 800 metre ileride buldukları öğrenildi.

5-6 yaşlarında olduğu öğrenilen çocuğun bulunmasıyla rahat bir nefes alınırken, vatandaşlar aileye tepki göstererek çocuklarına neden göz kulak olamadıkları yönünde sitemde bulundular.

Edinilen bilgilere göre geçen yıl Akçakoca sınırlarımız içinde 20’nin üzerinde kayıp çocuk vakası yaşandı. 

Plajlarda ailelerin yanındayken kayboldukları ihbar edilen çocukların tamamı itfaiye ve güvenlik yetkilileri tarafından salimen bulundu.

Bu yıl ise şu ana kadar 10 kayıp çocuk vakası yaşanırken, son olay da dahil olmak üzere, çocukların hepsinin sağ salim bulunarak ailelerine teslim edilmesi sevindirici.

Çocuk kayıp ihbarlarının bir acıya dönüşmeden sonuçlanmasını sevindirici olarak değerlendiren yetkililer, tüm bunlara rağmen anne babaların sorumsuz davranışlarına bir anlam veremediklerini belirtiyorlar.

Deniz dalgalı olsun olmasın, plajda çocuğunu bir an için göz önünden ayıran, elinden tutmayan sonra da kaybolduğunda feryat figan eden anne babaların yüreklerine, Akçakoca’nın deneyimli görevlileri şu ana kadar su serptiler ama aynı yetkililer Karadeniz’in hırçın suyuna güvenilmeyeceğini; denizin bir anda çocukları yutabileceğini hatırlatarak, çocuklu ailelere biraz daha sorumlu davranmaları konusunda ikazlarını da iletiyorlar. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.