DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18324890,39%
Düzce
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKÇAKOCA’NIN BAĞRINA YENİ BİR HANÇER… MADEN ARAMA İZNİ VERİLDİ
4230 okunma

AKÇAKOCA’NIN BAĞRINA YENİ BİR HANÇER… MADEN ARAMA İZNİ VERİLDİ

ABONE OL
11/07/2024 09:18
AKÇAKOCA’NIN BAĞRINA YENİ BİR HANÇER… MADEN ARAMA İZNİ VERİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca içme suyu havzasının bulunduğu bölgeye maden arama ruhsatı verildiği haberi gündeme bomba gibi düştü.

Yozgat merkezli Ovabahçe Tarım Hayvancılık Enerji Üretim Sanayi Ticaret Anonim şirketine Akçakoca sarıyayla içme suyu Barajı’nın bulunduğu Kaplan Dede dağında maden arama ruhsatı verildiği öğrenildi.

Akçakoca ilçesine bağlı Kurukavak- Karatavuk ve Sarıyayla köy sınırları ile Çilimli Kırkharman köyünü içine alan bölgede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Ruhsatları Dairesi Başkanlığı tarafından, 28 Mayıs 2024 tarihli imzalanan belgede, Ovabahçe Tarım Hayvancılık Enerji Üretim Sanayi Ticaret Anonim şirketine 4 Grup maden arama ruhsatı verildi.

Genel Müdürlük, maden şirketinin isteği doğrultusunda gerekli izinlerin verilmesi için Düzce Valiliği, SGK İl Müdürlüğü ile Akçakoca kaymakamlığına yazı gönderdi.

Ruhsat verilen bölgede Sarıyayla içme suyu barajına kaynak oluşturan dereler var. Kurukavak -Karatavuk arasında kalan bölgede ise Akçakoca ilçesine batı istikametinde kalan onlarca köyün içme suyu depoları bulunuyor.

Haritada ayrıca Çilimli ilçesi ile Çilimli’ye bağlı bazı köylerin su havzası da Kaplan Dede dağlarında bulunuyor.

Bölgede yaşayan köylüler bu gelişmelerden rahatsız olduklarını dile getirirken iktidar ve muhalefet parti milletvekillerinin sessizliği tepkilere neden oluyor.

4. Grup maden arama ruhsatı nedir?

‘Genel müdürlüğümüze verilen ön arama faaliyet raporunun uygun bulunması durumunda, arama ruhsatı 4. Grup madenlerde 2 yıl, diğer grupta yer alan madenler için bir yıl olmak üzere, genel arama dönemine hak sağlar. Genel arama dönemi, madenin genel özellikleri ile belirlenmesine yönelik yapılan çalışmaları kapsar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ