DOLAR 32,5591 0.24%
EURO 34,7963 -0.05%
ALTIN 2.492,610,34
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20678643,85%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

504 okunma

Akçakoca’da vaka sayısı 80’e ulaştı… 200’ün üzerinde karantina var

ABONE OL
31/08/2020 12:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaz sezonunda artan nüfus artışına bir de fındık toplamak üzere ilçeye gelen binlerce işçi eklenince Akçakoca’da koronavirüs vakalarında adeta patlama yaşandı.

Bugüne değin 80’in üzerinde vakaya müdahale eden İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, bu vakalarla temaslı durumda olan yüzlerce kişiye de test uygulayarak karantinaya alınmasını sağladı.

Akçakoca, karantina altında izole bir biçimde tedavi gören 200’ün üzerinde hasta sayısına ulaşmış durumda. Ve bu sayı her geçen gün artıyor. Öyleki İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri yoğun mesailer harcayarak vatandaşların virüs taramaları ve testlerini yaparken, sağlık ekiplerini taşıyan araçları artık her sokakta görmek mümkün hale geldi.

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, yetkili tüm kişi ve kurumların ısrarla pandemi tedbirlerini anlatmalarına rağmen, vatandaşların en basit hijyen koşullarına ve maske takma zorunluluğuna dahi riayet etmedikleri görülüyor.

 

Bu şekilde koronavirüsle mücadele edilemeyeceği tüm sağlık otoritelerinin ortak yargısı durumunda. Her yeni hatırlatmaya rağmen duymazlıktan gelerek sorumsuzca davranan vatandaşlar, sadece kendilerinin değil diğer vatandaşların da sağlıklarını riske attıklarını bilmeden rahat tavırlar içinde olabiliyor.

Sağlık ekipleri ise artık her sokakta… Her eve koşan, her çağrıya yetişmeye çalışan sağlık çalışanları herkesten daha fazla risk taşımasına rağmen fedakarca hizmet vermeye devam ediyor.

Vaka sayılarının arttığı, karantinaya alınan temaslı kişilerin artık sayılamaz duruma geldiği Akçakoca’da, bu açmazdan kurtulmanın tek yolunun, vatandaşların bireysel tedbirlere sonuna kadar uymasından geçtiğini hatırlatmanın, bu aşamada fazlaca bir faydası olmayacak gibi.

Yine de denemekte fayda var: Kendi sağlığımız için olduğu kadar başkalarının sağlığı için de duyarlı davranalım. Bu durum bir tercihten öte bir toplumsal sorumluluk, sosyal bir ödev olarak algılanmalıdır artık.

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.