DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21549392,01%
Düzce
19°

AZ BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

619 okunma

AKÇAKOCA’DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

ABONE OL
19/10/2018 13:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Akçakoca Muhtarlar Derneği  tarafından düzenlenen törenin 3. sü gerçekleşti.

Kutlama töreni saat 10.00’da Akçakoca Kaymakamlığı önündeki Hükümet Meydanı’nda Muhtarlar derneği Başkanı Rıdvan Acat’ın Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

1829’dan bu yana köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla  ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi  anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan muhtarlık kurumunun önemine binaen 19 Ekim 2015 gününde ilan edilen ”Muhtarlar Günü” Tüm Türkiye’de olduğu gibi Akçakoca’da da düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Muhtarlar günü nedeniyle Kaymakamlık binası önündeki Hükümet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Suat Madenci, İGM Başkanı Ayfer Yılmaz, bazı Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda kamu dairesi müdürü katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat’ın  Atatürk Anıtına çelenk  sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından, Akçakoca  Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdan Acat, günün önemine dair konuşma yaptı.

Acat, konuşmasına 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğine katılımlarından dolayı konuklara teşekkür ederek başladı ve ardından Şehitlere rahmet gazilere acil şifalar temennisinde bulundu.

Dernek Başkanı Rıdvat Acat yaptığı konuşmada muhtarların verdiği hizmetin zorluğuna vurgu yaptı.

“Muhtarlar gününün ilanı her yıl 19 Ekim’de toplanıp Atatürk Anıtına çelenk sunumu olsun diye yapılmadı. Görev süremiz içerisinde birlik ve beraberlik anlayışıyla önemli hizmetlerde bulunduk” şeklinde konuşan Başkan Acat, önümüzdeki muhtarlık seçimlerinde dernek üyesi olan bazı muhtarların aday olmak istemeyebileceklerine ve bazı adayların muhtar seçilememe ihtimallerine de işaret ederek tüm muhtarlara teşekkür edip kendilerinden helallik istedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat’ın konuşmasını tamamlamasının ardından kalabalık heyet hep birlikte toplu hatıra fotoğrafları çektirdi.

Tören sonunda Kaymakam Yasin Öztürk ile tüm muhtar ve katılımcılar, Muhtarlar Derneği binasına geçerek çay eşliğinde sohbet ettiler.

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ