DOLAR 32,2563 0.03%
EURO 34,7513 0.14%
ALTIN 2.402,340,39
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1986524-1,14%
Düzce
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCA’DA ÇAPRAZ BALIKÇI DENETİMİ
3085 okunma

AKÇAKOCA’DA ÇAPRAZ BALIKÇI DENETİMİ

ABONE OL
25/10/2023 15:41
AKÇAKOCA’DA ÇAPRAZ BALIKÇI DENETİMİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yasa dışı su ürünleri avcılığıyla mücadele kararlılıkla devam ediyor. İl ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde ele geçirilen ve tüketiminde sakınca görülmeyen su ürünlerinin sosyal yardım kurumlarına bağışlandığı bildirildi.

Düzce’nin denize açılan penceresi Akçakoca’da balıkçılık av sezonunun başladığı 1 Eylül’den itibaren yasa dışı avcılığa karşı denetimlerini sıklaştıran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, rutin uygulamaya ek olarak karaya çıkış noktaları, perakende satış yerleri, balık halleri, soğuk hava depoları ve yol güzergâhlarında 25-29 Eylül tarihlerinde toplam çapraz ve eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün de desteğiyle çok sayıda personelin görev aldığı denetimlerde, su ürünleri mevzuatına aykırı faaliyet gösteren kişi ve iş yerlerine idari para cezası uygulandı.

Düzce gibi yurt genelinde gerçekleştiren denetimlere ilişkin bilgilendirmede bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yasa dışı avcılıkla mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Deniz ve iç sularda bulunan su ürünlerinin korunup geliştirilmesi yoluyla ülke ekonomisine katkı sunulduğuna, gıda ihtiyacının karşılandığına ve biyoçeşitliliğin devamının sağlandığına dikkati çeken Yumaklı, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması amacıyla 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile su ürünleri avcılığına ilişkin düzenleme ve denetim yapma yetkisinin Tarım ve Orman Bakanlığı’nda olduğunu anımsattı.

Mevzuata aykırı hareket edenlere ceza

Yumaklı, beslenmede önemli bir protein kaynağı olan su ürünleri stoklarını koruyarak en ekonomik şekilde yararlanmanın ve sürdürülebilir işletilmesini sağlamanın ana hedeflerinden birisi olduğunu vurguladı. Buna istinaden su ürünleri faaliyetinde bulunacaklara uymaları zorunlu olan bazı yasak, sınırlama ve yükümlülükler getirdiklerine işaret eden Bakan Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:

“Bu düzenlemeler 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında hazırlanan yönetmelik, tebliğler, genelgeler ve talimatlarla belirlenmektedir. Bu kapsamda boy, zaman, yer, bölge, tür, belge ve av araçları yönünden teknik düzenlemeler yapılmaktadır. Bakanlığımızca ve koruma kontrolle yetkili diğer kurumlarca, mevzuata aykırı hareket edenlere söz konusu kanunun ilgili maddesi gereğince idari para cezaları ve yaptırımlar uygulanmaktadır. İdari yaptırımlardan bir tanesi de ilgili düzenlemelere aykırı avcılık faaliyetinde bulunarak istihsal edilen su ürünlerine el koymaktır.”

Sofralarla buluşturuldu

El konulan su ürünlerinden tüketiminde sakınca bulunmayanların ilgili kanun gereğince sosyal yardım kuruluşlarına bağışlanabileceğinin altını çizen Yumaklı, bu kapsamda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nda yapılan değişikliğin yürürlüğe girdiği 2020 yılının ocak ayından bugüne kadar 90 ton su ürününün sosyal yardımlaşma kurumlarına bağışlanarak vatandaşların sofralarıyla buluşturulduğunu kaydetti.

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.