DOLAR 32,3769 0.18%
EURO 35,0095 -0.19%
ALTIN 2.447,961,91
BIST 9.087,590,08%
BITCOIN 2255658-1,20%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCA ESNAF ODASI SEÇİMLERİ BAŞLADI
3288 okunma

AKÇAKOCA ESNAF ODASI SEÇİMLERİ BAŞLADI

ABONE OL
08/01/2022 13:11
AKÇAKOCA ESNAF ODASI SEÇİMLERİ BAŞLADI
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ilçe kongresi saat 10.00’da başladı. Belediye nikah salonunda başlayan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, ilk olarak kongreyi yönetecek bir divan oluşturuldu.

Düzce DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın başkan seçildiği divan kurulu, gündem maddeleri üzerinden kongreyi yönetti.

2 rakip adayın ve listenin yarıştığı kongrede dilek ve temenniler sonrası seçimlere geçildi. Divan kurulu başkanı Kayıkçı, Duygu Aydoğan listesinin oy pusulasında başkanın isminin ayrı bir biçimde yazılı olmadığını belirterek, sorun olduğunu söyledi ve son değerlendirmeyi ilçe seçim kurulu görevlilerine bıraktı. Görevini tamamlayan divan kurulu salondan ayrılırken, ilçe seçim kurulu gözetmenleri eşliğinde seçimlere geçildi.

Duygu Aydoğan ve arkadaşları, bu süre zarfında divan kurulunun istediği şekle uygun oy pusulalarını hazırlatıp sandıkların yanına yerleştirdi.

Oy kullanma işleminin başlamasından yarım saat gelen Aydoğan’ın oy pusulalarına itiraz eden isim ise Nedim İşgören oldu.

İşgören, Duygu Aydoğan lehine kullanılan pusulaların geçersiz olması gerektiğini iddia ederken, bu konuda nihai kararı verecek olan ise ilçe seçim kurulunun görevlileri olacak.

İşgören’in itirazına karşı bir açıklama yapan Duygu Aydoğan ise ortada bir sorun olmadığını, oy verme işleminin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Saat 17.00’de tamamlanacak olan oy verme işlemi sonrasında oyların geçersiz olup olmayacağı, seçimin kabul ya da geçersiz olacağıyla ilgili kararı ilçe seçim kurulu görevlileri verecek.

An itibariyla esnaflar belli aralıklarla salona gelerek oylarını kullanırken, iki listeden de isimler, gelen esnaflarla yakından ilgileniyor.

Bu arada, Esnaf Odası yönetimi tarafından salon girişine kurulan tezgahtan esnaflara ve konuklara etli pilav, tatlı ve ayrandan oluşan yiyecek ikramı yapılıyor.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.