DOLAR 32,5807 0.28%
EURO 35,0062 0.08%
ALTIN 2.459,950,99
BIST 9.903,391,92%
BITCOIN 21011851,20%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

409 okunma

ADAYLIKLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTILAR

ABONE OL
12/10/2018 20:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşan belediye seçimlerine yönelik olarak Ak Parti’den aday adaylıkları tartışılmaya başlanan bazı siyasetçiler kendi durumlarına açıklık getiren açıklamalar yaptılar.

31 Mart 2019’da yapılacak olan belediye seçimlerinde Ak partiden aday adayı olacaklarına yönelik değerlendirmelerin yapıldığı isimlerden Dursun Çakır, aday adayı olmayı düşünmediğini söyledi.

Ak Partinin kuruluş sürecinden itibaren farklı konumlarda yıllarca sorumluluk almış, siyasette saygının ve vakarın simgesi olmuş Dursun Çakır, Akçakoca belediye başkanlığına yönelik kendisinin bir tasarrufu olmadığını ifade etti.

Çakır, bu yönde beklentisi olan ilçe kamuoyunun bu beklentisine saygı duyup kendilerine teşekkür ettiğini söylerken, belediye seçimlerinde aday adayı olmayı düşünmediğini sözlerine ekledi.

Ak partinin belediye başkan adayları arasında ismi telafuz edilen Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Nazım Pazvant da Dursun Çakır gibi aday adayı olmayı düşünmediğini söyledi.

ATSO Başkanı Pazvant, sorumluluk alanı olan iş dünyası faaliyetleri ile işsizliğin önlenmesi, istihdamın artırılması, yeni iş ve eğitim alanlarının açılmasına yönelik olarak TOBB genel merkez yönetimiyle birlikte kapsamlı bir programla çalıştıklarını ifade ederek, belediye başkanlığı seçimlerine yönelik aday adayı olma gibi bir düşüncesinin bulunmadığını söyledi.

Aday adaylık sohbetlerinde adı geçen bir diğer siyasetçi olan işadamı Esvet Sarıoğlu ise mevcut başkan Cüneyt Yemenici’nin aday adayı olması durumunda kendisine karşı aday adayı olmayacağını söyledi.

Kendi partilerinin seçilmiş bir belediye başkanı olduğunun altını çizen işadamı Esvet Sarıoğlu, Yemenici’nin aday adayı olması durumunda kendisini destekleyeceğini belirtirken, ancak Yemenici’nin aday adayı olmaması durumunda ortaya çıkan gelişmelere bağlı olarak tavrını açıklayabileceğini söyledi.

Adayların isminden bağımsız olarak Ak Parti’nin kazanmasına odaklanmayı doğru bulduğunu söyleyen Sarıoğlu, seçimleri kazanmış mevcut belediye başkanının aday adayı olması durumunda kendisini desteklemenin ve ”yola bir kez daha devam” demenin en doğru tavır olacağını vurguladı.

Ak Parti eski ilçe başkanlarından Mustafa Ezer de aday adayları arasında ismi geçen bir diğer siyasetçi.

Geçtiğimiz dönemlerde Düzce milletvekili aday adayı da olan Ezer, partisi için her şart ve koşulda mücadele edeceğini ifade ederek, Akçakoca belediye başkanı aday adayı olmayı ise düşünmediğini söyledi.

Belediye seçimlerinde aday adaylığı konuşulan bir diğer siyasetçi ise mevcut ilçe başkanı Dergah Akça. Akça, hedeflerinin belediye seçimlerini bir kez daha kazanmak olduğunu söyledi.

Kendisinin ilçe başkanı olarak görevinin devam ettiğini belirten Akça, belediye başkanlığına yönelik bir düşüncesinin olmadığını, dolayısıyla aday adayı olmayacağını söyledi.

Ak Parti’nin aday adayı tartışmalarının gedikli isimlerinden biri olan Bakanlık çalışanı Burçin Sarıcan ise diğer siyasetçilerden farklı bir açıklama yaptı. 

Ak Parti’nin yerel siyasetteki beyin takımından olan ve danışman kadrosuyla Düzce’de çalışan Sarıcan, bu şartlarda açıklama yapmak için erken olduğuna işaret ettikten sonra, aday adayı olmayı düşünmesi durumunda Yemenici lehine adaylıktan çekilmeyeceğine yönelik sinyal verdi.

Başkan Yemenici’nin aday adayı olması durumunda kendisine karşı aday adayı olma konusunda ise net bir açıklama yapmayan Sarıcan, aday adaylık süreci için takvimin henüz başlamadığını, kendisinin de gerekli istişareleri henüz yapmadığını ifade etti.

Sarıcan, aday adaylığını düşündüğü taktirde kimsenin lehine bu adaylıktan çekilmeyi düşünmeyeceğini de sözlerine ekledi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.