DOLAR 32,5846 0.29%
EURO 35,0170 0.11%
ALTIN 2.456,030,83
BIST 9.756,210,41%
BITCOIN 20955280,51%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Abanoz’un elde ettiği gizli bilgiler FETÖ şüphesini dosyaya soktu
6278 okunma

Abanoz’un elde ettiği gizli bilgiler FETÖ şüphesini dosyaya soktu

ABONE OL
30/09/2021 10:55
Abanoz’un elde ettiği gizli bilgiler FETÖ şüphesini dosyaya soktu
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un gazeteci Fatih Topal’ı şantajla tehdit etmesi üzerine savcılığa taşınan şikayet dosyası, Topal’ın iddiaları üzerine FETÖ terör örgütünün de dosyaya girmesine yol açtı.

Bilindiği üzere, önceki gece gazeteci Fatih Topal’a kendisiyle ilgili haber yapmaması tehdidinde bulunan CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, gazeteci Topal’a WhatsApp uygulaması üzerinden gönderdiği mahrem bilgi ve belgeleri yayınlamakla tehdit etmişti.

Kendisinin yargılanma geçmişiyle ilgili resmî belge ve bilgileri paylaşma tehdidinde bulunan Abanoz hakkında Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulunan gazeteci Topal ise, devletin elinde olması gereken bu özel bilgi ve belgelerin Abanoz tarafından nasıl ele geçirilmiş olduğuyla ilgili olarak bir soruşturma yapılmasını talep etmişti.

Kişiye özel olan ve resmi kurumların elinde bulunan belgelerin Abanoz’a kim ya da kimler tarafından servis edildiğin incelenmesini talep eden Topal, FETÖ tarzı bir yapılanmanın bu belgeleri ele geçirip Abanoz’a servis etmiş olabileceği seçeneğini aktardı.

Geçmiş yıllarda devletin en gizli bilgilerinin yer aldığı kozmik odalara gimmesiyle hatırlanan FETÖ terör örgütü ya da benzeri bir suç örgütünün varlığından duyduğu şüpheyi dava dosyasına sokan gazeteci Topal, soruşturmanın bu yönde derinleşmesini talep etti.

CHP ilçe başkanı Abanoz’un gazeteci Fatih Topal’ı şantaj ve tehdit iddiasıyla başlayan soruşturma, gizli belgelerin elde edilme biçimi üzerinden FETÖ ya da benzeri bir suç örgütünü de dosya kapsamına sookarken, davanın seyri ve ortaya çıkaracağı sonuçlar kamuoyu tarafından merak ediliyor.

 

 

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.