DOLAR 34,2903 0.5%
EURO 37,1987 0.36%
ALTIN 2.979,790,87
BIST 9.050,990,54%
BITCOIN 23270811,15%
Düzce
11°

HAFİF YAĞMUR

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

OSB’ye Akçakoca yerine Düzceli yönetici koymakla aslında ne amaçlanıyor?
4326 okunma

OSB’ye Akçakoca yerine Düzceli yönetici koymakla aslında ne amaçlanıyor?

ABONE OL
04/11/2021 17:35
OSB’ye Akçakoca yerine Düzceli yönetici koymakla aslında ne amaçlanıyor?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca OSB (Organize Sanayi Bölgesi) mütevelli heyetine 2 İGM (İl Genel Meclisi) üyesini öneren Ak Parti Düzce İl Yönetimi, alınan grup kararına rağmen, Akçakocalı üye yerine Düzce merkezden bir üyeyi yerleştirince kızılca kıyamet koptu.

2 sene önce alınmış olan grup kararı uyarınca, Akçakoca OSB’de ancak Akçakoca’nın İGM üyelerinin yönetici olarak önerileceğine dair kararı hiçe sayarak, Düzce’den bir İGM üyesini Akçakoca OSB’nin mütevelli heyetine öneren Ak Parti İl yönetimine tepkiler ise çığ gibi.

Ak Partinin Düzce İGM üyesi olan Mustafa Ezer ve Sinan Cumur’un Akçakoca OSB mütevelli heyetine seçilmelerine kesin gözüyle bakılmaktaydı. Oysaki geçtiğimiz günlerde İGM’de yapılan oylamaya Akçakoca’dan Sinan Cumur’un isminin yanına yazılması beklenen Mustafa Ezer’in yerine, İGM Düzce merkez üyesi Hasan Aktürk eklendi.

Ak Parti Düzce il başkanlığının tasarrufuyla gelişen bu durum karşısında, Ak Parti Akçakoca ilçe yönetiminde acil durum değerlendirme toplantısı gerçekleşti.

Ak Parti binasında her salı günü yapılan olağan toplantıya ek gündem maddesi olarak oluşan kriz durumu eklendi. Mütevelli heyeti üyeliğinde üzeri çizilen Mustafa Ezer ve Sinan Cumur da o toplantıya davet edildi.

Ak Parti ilçe binasında tüm taraflarla gerçekleşen toplantının ne şekilde sonuçlandığı, sonuçları itibariyle kamuoyuna bir açıklama yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmemekle birlikte, edinilen kulis bilgilerine göre, Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu ve teşkilatın tamamı ortaya çıkan tablodan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Yaşanan süreçle ilgili olarak Ak Parti Akçakoca ilçe başkanlığının bir bilgisinin ve dahlinin olmadığının ortaya çıktığı öğrenilirken, Mustafa Ezer yerine Düzce’den bir ismin Akçakoca’daki OSB’ye mütevelli heyeti üyesi olarak gösterilmesine karşı tepki verildiği öğrenildi.

Peki sorumlu kim? 

2 sene öncesinden alınmış olan grup kararı gereği, Akçakoca OSB’ye ancak Akçakoca’nın meclis üyelerinin yönetici olarak önerileceği prensibini çiğneyen ilk sorumlu olarak Ak Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’in ismi öne çıkıyor.

Son dönemde Akçakoca’nın Bolu’ya ya da Zonguldak’a bağlanması ekseninde yürütülen tartışmaların bu kadar çoğaldığı koşullarda, Ak Parti il başkanı Mustafa Keskin’in Akçakoca’nın inisiyatifini kırmaya çalışması nasıl okunmalı

Bu durumda iki seçenek öne çıkıyor: Birincisi, İl Başkanı Keskin, Mustafa Ezer’i ya da ilçe teşkilatını veya her ikisini birden gözden çıkarttığı için inisiyatif vermemiş olabilir. İkincisi ve daha makul olanı, Keskin, Düzce’nin Akçakoca üzerindeki etkisini biraz daha artırmak için bu hamleyi gerçekleştirmiş olabilir.

Sonuçları itibariyle güven kırıcı bir hamle…

Ak Parti il başkanı Mustafa Keskin’in önceki dönem ilçe başkanı Dergah Akça’yı pas geçerek Akçakoca’da bir grup insanla yaptığı toplantı hafızalardaki tazeliğini korurken, bu durumun hem teşkilatta hem de Ak Parti seçmeninde rahatsızlık uyandırdığı da unutulmuş değil.

Bu yeni hamlesiyle Keskin bir kez daha Akçakocalılara verilmesi gereken bir yönetici pozisyonunu Düzce’ye kaydırarak yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemekle kalmadı; aynı zamanda teşkilat ve kamuoyu nezdinde yeni bir kırılma hattı meydana getirdi.

Yaşanan bu olumsuzluğun ortaya çıkardığı tablo Ak Parti teşkilatları arasında güven erozyonu oluşturabilir ve oluşan fay hattı zamanla daha derin yarıklar meydana çıkartabilir. Tarafların yapacakları açıklamalara göre yarılmanın ne kadar derine sirayet ettiğini görme şansımız olacak.

Haber-yorum…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ