Çaycuma ilçesine bağlı Kalafatlı köyünde ikamet eden 2 çocuk ve 3 torun sahibi Cura, eşine yardım etmek ve ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla 11 yıl önce “orman işçisi” olmaya karar verdi.
Başlangıçta zorlandığı orman işçiliğinde zamanla yetkin hale gelen Cura, ormana gitmek için her sabah erkenden kalkıyor.
Cura, eşi ve diğer orman işçileriyle traktöre binerek, ormanın yolunu tutuyor. Engebeli yollardan geçerek ormana ulaşan Cura, eldivenlerini taktıktan sonra eline motorlu testereyi alarak işe koyuluyor.
Cura, işaretlenen ağaçları motorlu testeresiyle kesip baltayla budadıktan sonra traktöre yüklüyor.
Öğle vakti mola veren Cura, alanda hazırladığı yemeği diğer işçilerle yiyor. Yemeğin ardından o günkü görevini tamamlayan Cura, evine dönmenin mutluluğunu yaşıyor.
“Ormanda kesim yapmak zor”
Cura, yaptığı açıklamada, 11 yıldır orman işçisi olarak eşine yardım ettiğini söyledi.
Ormanda elinden geldiğince her işi yaptığını belirten Cura, “Ormanda kesim, toplama, istifleme gibi çalışmalar yapıyorum. Çalışmaya ara verdiğimiz zaman yemek yapıyorum. Yemeğin ardından tekrar ormana çıkıyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz. Kestiğim ağaçları toplayıp motora yüklüyorum.” ifadelerini kullandı.
Cura, ormanda çalışmanın zor olduğunu ancak kendisinin buna alıştığını anlatarak, şunları kaydetti:
“Birçok insan ‘Ormanda çalışmak ağır iş’ diye buraya gelmiyor. Ekmek paramız ve çocuklarımız için çalışıyoruz. Çalışmalıyız, çalışırsak bizim faydamıza. Oturursak kazancımız nereden gelecek? Hayat müşterek, eşimle çalışarak ona yardım ediyorum.”
İnsanların her yaşta üretimde bulunabileceğine vurgulayan Cura, yoğun ve yorucu orman mesaisinin yanında her gün alanda yemek hazırlamayı ihmal etmediğini sözlerine ekledi.
Abdullah Cura da eşinin kendisine yardımcı olmasından mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Ormanda ailece çalışıyoruz. Aynı zamanda bizim yemeğimizi de yapıyor. Malzemeyi topluyor, kesime yardımcı oluyor, baltayla ağacı buduyor, traktörü dolduruyor.” diye konuştu.