DOLAR 34,0955 0.19%
EURO 38,0826 0.01%
ALTIN 2.833,880,19
BIST 9.975,612,06%
BITCOIN 21413684,35%
Düzce
23°

KAPALI

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKÇAKOCA’DA İNSAN HAKLARI KURULU TOPLANDI AMA NE KONUŞULDUĞU AÇIKLANMIYOR
2152 okunma

AKÇAKOCA’DA İNSAN HAKLARI KURULU TOPLANDI AMA NE KONUŞULDUĞU AÇIKLANMIYOR

ABONE OL
30/07/2024 17:12
AKÇAKOCA’DA İNSAN HAKLARI KURULU TOPLANDI AMA NE KONUŞULDUĞU AÇIKLANMIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da İnsan Hakları Kurulu toplantısı gerçekleşti. İlçe Kaymakamlığının sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşım ancak ilçe halkının öğrenme şansına sahip olduğu toplantıda, neler konuşulduğuna dair ise bir açıklama yapılmadı.

Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can’ın başkanlığında yapılan toplantıya kurul üyesi isimler de katılırken, yapılan açıklama sadece toplantının yapıldığına yönelik bir bilgi içermekteydi.

Toplantıda hangi konu ya da konuların ele alındığı bilinmezken, insan hakları gibi özel bir gündemle yapılan toplantının sonucuyla ilgili de bir aydınlatma yapma gereği duyulmadı.

Öteden beri Akçakoca Kaymakamlığının sitesinde yapılan çeşitli katılımlar ya da toplantılar ‘haber verme’ amaçlı olarak paylaşılmakta. O toplantılarda nelerin ele alındığı, toplantılardan çıkan sonuçların ne olduğu kamuoyuyla paylaşılmadığı için, yapılan etkinlik ya da toplantıların ilçe halkının hayatına ne ölçüde etki edeceği bilinemiyor.

İlçe halkı açısından sadece toplanmış olmak için toplanmak olarak kabul edilen bu toplantıların artık daha verimli yapılmasının, toplantı sonuçlarının da halk ile paylaşılmasının önemine dikkat çekilmekte.

Hele de insan hakları gibi son derece önemli bir konuda, vatandaşlarımızın hayatlarını doğrudan etkileyecek gündemlerle yapılan toplantıların bu kadar basite indirgenmesi kabul edilemez.

İnsanlar kendi haklarıyla ilgili yapılan toplantılara bu kadar yabancı bırakılmamalıdır. Çünkü insan dediğimiz şey, ancak haklarıyla insandır ve bu konuda idari erklerin daha şeffaf hareket etmeleri beklenir.

Şimdi bir kez daha başa dönecek olursak… Akçakoca’da İnsan Hakları Kurulu toplantısında neler konuşuldu ve gündem ya da gündemler bizlerin hayatını ne ölçüde etkileyecek? Bu konuda bir açıklama yapılabilir mi!.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ