DOLAR 34,0724 0.14%
EURO 38,0962 0.08%
ALTIN 2.832,530,14
BIST 9.975,612,06%
BITCOIN 21484384,46%
Düzce
23°

KAPALI

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yemenici’den İSKİ çalışmasıyla ilgili hem teşekkür hem de uyarı açıklaması
2846 okunma

Yemenici’den İSKİ çalışmasıyla ilgili hem teşekkür hem de uyarı açıklaması

ABONE OL
26/06/2024 19:40
Yemenici’den İSKİ çalışmasıyla ilgili hem teşekkür hem de uyarı açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın önceki dönem belediye başkanlarından Cüneyt Yemenici, İSKİ tarafından Akçakoca’ya yapılması öngörülen atık su arıtma tesisiyle ilgili olarak bir teşekkür mesajı yayınladı.

İstanbul B.Ş. belediye başkanının desteklerini saygıya değer bulduğunu kaydeden Yemenici, Akçakoca’ya kimden ve nereden bir destek gelirse teşekkürü hak ettiğini söylerken, açıklamasının devamında bir endişesini de dile getirmekten geri durmadı.

Düzce ve ilçelerinde bir tek Akçakoca belediyesinin İmamoğlu’nun partisi olan CHP tarafından yönetidiğine dikkat çeken Yemenici, diğer ilçelerin ve Düzce merkezinin Cumhur İttifakı tarafından yönetilmelerinden ötürü bir ayrımcılığa tabi tutulma ihtimalinden duyduğu endişeye de dikkat çekti.

Yemenici ayrıca, kendisinin belediye başkanlığı yaptığı dönemde, gerçekleştirdiği girişimlerle atık su arıtma tesisi yapım işinin belli bir aşamaya kadar geldiğini de hatırlatırken, kendilerinden sonra akamete uğramış olan bu sürecin sonunda, Akçakoca’nın bir hayal kırıklığına uğramasını istemediğini de sözlerine ekledi.

İşte eski belediye başkanı Cüneyt Yemenici’nin yaptığı açıklamanın tamamı:

”İSKİ’nin ilçemize yapacağı yatırım ile ilgili;

Belediye başkanımız sayın Fikret Albayrak daha önce Ekrem İmamoğlu ve dün de İSKİ genel müdürü ile yaptığı görüşmeler umarım neticesine varır.

İşin gerçeğini bilmemiz hususunda, ilçemiz İSKİ havzası dışında olmasına rağmen başkanlığım döneminde rahmetli Kadir Topbaş başkanımızla yaptığım görüşme sonrasında, Akçakoca ilçemize de atık su arıtma tesisi yapılması hususunda, 2017 yılında fikir birliğine varmıştık.

Dönemin İSKİ genel müdürü Fatih Turan bey, daha sonraki başkanımız Mevlüt Uysal bey ve İBB meclis üyemiz Cüneyt Yılmaz beylerin de sıkı takibi ile 2018 yılında ihalesini İSKİ tarafından yaptırmıştık ve yer teslim sürecini tamamlamıştık.

Daha sonra İstanbul’da ve Akçakoca’da yerelde yönetici değişiklikleri sonucu süreç buraya kadar uzadı. Umarım o dönem yapımı için yer teslimini dahi yaptığımız atık su arıtma tesisimiz yapılır. Yalnızca Akçakoca’ya değil Düzce merkez ve tüm ilçe ve beldelerini kapsayacak şekilde planlanan ve 2014-2015 yıllarından süregelen sürecin nihayete ermesi herkesi mutlu edecektir.

Akçakocamıza yapılacak her yatırım nerden, kimden gelirse gelsin çok değerli, kıymetli ve teşekkürü hak eder. Yalnız diğer il, ilçe ve belediyelerimiz Cumhur ittifakı partilerinde olmasından sebeple, İBB başkanı tarafından, İSKİ tarafından yapılmaz ise bu siyasi ayrımcılık yapıldığı düşüncesini oluşturacaktır.

Sayın başkanımız Fikret Albayrak’a hayırlı olsun ziyaretimde İSKİ’nin Akçakoca’ya arıtma tesisi sürecini detayına kadar anlattım. İlçemize o dönem kazandırdığımız tesisin yapımının sağlanması noktasında yaptığı kıymetli girişim dolayısıyla teşekkür ediyorum. Umarım sıkı takibi sonrası belediyemizin kasasından bedel çıkmadan bu tesis kazandırılacaktır.

İstanbul’a dahi yapılması gereken arıtmaları yapmayan İBB yönetimi, sizleri ve bizleri umarım hayal kırıklığına uğratmaz. Bu önemli yatırımların hayata geçmesi sonrasında bizler teşekkür edip takdirlerimizi belirtiriz.

Akçakoca değil tüm Düzce ölçeğinde yapım ve işletilmesi hususları bahsettiğim süreç ve ilgili dönemlerde planlanan ve anlaşılan şekliyle nihayete erer.”

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ