DOLAR 34,2962 0.51%
EURO 37,2216 0.43%
ALTIN 2.989,091,19
BIST 8.970,27-0,36%
BITCOIN 23243001,28%
Düzce
11°

HAFİF YAĞMUR

15:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

SARIOĞLU: CUMHUR İTTİFAKI SÖYLEMİYLE AKÇAKOCA’NIN BORÇLANDIRILMASINA KARŞIYIZ
2469 okunma

SARIOĞLU: CUMHUR İTTİFAKI SÖYLEMİYLE AKÇAKOCA’NIN BORÇLANDIRILMASINA KARŞIYIZ

ABONE OL
09/07/2023 14:34
SARIOĞLU: CUMHUR İTTİFAKI SÖYLEMİYLE AKÇAKOCA’NIN BORÇLANDIRILMASINA KARŞIYIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hafta içinde Akçakoca Belediye Meclisi temmuz ayı ertelenmiş toplantısı yapılmış ve toplantının ardından Belediye Başkanı Okan Yanmaz ile Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu arasında yaşanan sözlü tartışma, başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin araya girmesiyle kavgaya dönüşmeden önlenmişti.   

Dünya Bankası’ndan alınacak olan döviz cinsi kredi borçlanmasına Ak Parti Meclis grubu hayır yönünde oy kullanmış, Cumhur İttifakı bileşenleri arasında iplerin gerildiği bu oturumun ardından, taraflar birbiri ardına açıklamalar yapmıştı. 

Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın makamında yaptığı basın açıklamasının ardından aynı gün içinde karşı açıklamayı yapan isim Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlı oldu.

Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ve ilçe yönetimi teşkilat binasında bir basın açıklaması düzenledi. Sarıoğlu yaptığı açıklamada özetle, ”Biz hizmet gelmesin demiyoruz. TL ile borçlanalım, gerekirse Ankara’nın kapısında yatalım diyorum. Akçakoca hepimizin” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu,  gergin geçen belediye meclis oturumunda yaşananlarla ilgili olarak yaptığı basın toplantısında “Biz Cumhur İttifakı bitti demedik” şeklinde konuştu. 

Kendileri üzerinde ittifak ruhuna aykırı hareket edildiğine dair algı oluşturulmak istendiğini vurgulayan Sarıoğlu, “Öncelikle alınacak krediye neden hayır dediğimizi anlatmak istiyorum “ diyerek sözlerine başladı.

Açıklamasında, Akçakoca için yararlı hiçbir projeye hayır demelerinin söz konusu olmadığını belirten Sarıoğlu,  “Biyolojik arıtma başta olmak üzere diğer projelerde kullanılmak üzere olan alınacak olan 12.5 milyon avroluk kredi, ilk olarak gündeme geldiğinde, milletvekillerimiz, il başkanımız ve meclis üyelerimizle istişare ettik ve onay verdik. Biz Ak Parti olarak Akçakoca için her konuda alınacak kararı istişare ederiz sonra  kararımızı alırız. Bunda da böyle yaptık. İstenilen kredinin ayrı bir kredi olmadığını gördük ve sorduk. Onay verdiğimiz 12. 5 milyon avroluk krediyi harcadınız yetmedi mi de 10 milyon avro daha istiyorsunuz” dedi. 

”Biz gurup olarak bu kredinin Akçakoca’yı büyük bir yük altına sokacağını, TL bazında kredinin alınmasının daha doğru olacağını önerdik” şeklinde konuşan başkan Sarıoğlu, ”Alınacak bu kredilerin içinde danışmanlık hizmetleri olarak 300 bin euroluk rakamlar var. KDV ve diğer ilavelerle toplamda 30 milyonu buluyor. Biz 12.5 milyonu bitirelim sonrasına bakarız diyoruz. 4,5 yıl boyunca bana bir kez gelip arıtma veya başka  bir proje için birlikte Ankara’ya gidelim önerisinde bulunmadı, destek istemedi.” dedi.

Cumhur İttifakı olarak Akçakoca’ya yapılacak olan her olumlu çalışmaya destek verdiklerini belirten Sarıoğlu, “Biz Akçakoca’da ittifak olarak seçimlere girmedik. Belediye olarak bir ittifakımız söz konusu değil. Buna rağmen destek verdik. Şimdi ittifak ruhuna aykırı davranılıyor ithamını kabul edemeyiz. Nihayetinde görüşmeler sonrasında oylama yapıldı, gurubumuz  hayır dedi. Toplantı çıkışında Başkan bize yönelik ‘siz nasıl hayır dersiniz cumhur ittifakına aykırı hareket ediyorsunuz’ dedi. Ben de bunun üzerine, ‘onay verirken iyi hayır deyince mi kötü oluyoruz’ dedim şekinde konuşan Sarıoğlu, ”Cumhur İttifakını sürekli dile getiren biri olarak başkanın, Ak Parti İlçe başkanına kendi evinde hakarete yönelik konuşması hiç şık değil” dedi.

Cumhur İttifakı ortağı olarak belediye başkanı Okan Yanmaz’ı seçim çalışmalarında görmediğini belirten Sarıoğlu, “Bizim Cumhur ittifakı ortağımız MHP’dir. İlçe başkanına saygı duyarım. Belediye başkanı seçim kazanıldığında sadece konvoya katılmış balkona çıkmıştır. Cumhur ittifakı cumhur ittifakı diyerek Akçakoca’yı bu kadar borçlandırmasına karşı çıkarım ve çıkacağız. 12.5 milyonluk kredi kullanıldıktan sonra gündeme gelsin. Acele nedendir? Aracı şirkete komisyon kullandırılması mıdır? Kimdir bu şirketler?.. Bunun açıklanmasını istiyorum” dedi.

Basın mensuplarının sorusu üzerine,  “Ben Akçakoca’da Cumhur İttifakı bitti “ demedim. İttifakımız MHP iledir. MHP’den seçilmiş belediye başkanı değildir. İttifakı bozmak bizim ne haddimizedir ne de buna gücümüz yeter. Bizim ittifaka bakışımızı Akçakoca biliyor” dedi.

İşte AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun basın açıklaması:

https://www.facebook.com/100071434490702/videos/962486958351497

 

……………………………………..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ