DOLAR 32,3181 0.2%
EURO 35,1311 -0.01%
ALTIN 2.293,020,69
BIST 9.048,252,74%
BITCOIN 23048032,07%
Düzce
26°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

PLAJA YERLEŞTİRİLEN KONTEYNERDEKİ GERÇEKLER…
4178 okunma

PLAJA YERLEŞTİRİLEN KONTEYNERDEKİ GERÇEKLER…

ABONE OL
18/04/2022 08:36
PLAJA YERLEŞTİRİLEN KONTEYNERDEKİ GERÇEKLER…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın Döngelli Köyü’nde plaja izinsiz olarak konulan ve AK Partili yönetici Fatih Sönmez tarafından yerleştirildiği gündeme gelen konteynırın arka planında DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın yeğeni Murat Kayıkçı çıktı. Oda başkanı olan amcasına güvenip usulsüzce plaja konteyner koyan yeğen Kayıkçı, yakın arkadaşı olan AK Partili yönetici Fatih Sönmez’in adı ön plana çıkınca ‘Konteyner benim’ açıklaması yapmak zorunda kaldı. Diğer yandan şikayet konusu olan konteynere Akçakoca Belediyesi tarafından hemen müdahale edildi.

Akçakoca’da bu da oldu. Denize sıfır konumdaki karavan parkına ‘konteyner’ yerleştirildi. İlk olarak bu usulsüz girişimin AK Partili yönetici Fatih Sönmez tarafından gerçekleştirildiği dillendirildi. Öncü Haber’in konuyu gündeme taşıması sonrası Sönmez’in arkadaş kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Kendi isminin civar sakinleri tarafından ‘Plaja konteyner yerleştirdi’ şeklinde telaffuz edilmesinin altında Murat Kayıkçı ile olan yakın dostluğunun yattığı öğrenildi. Döngelli Köyü Plajı’na geçtiğimiz günlerde tırla getirttiği konteyneri vinçle yerleştiren ismin DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın yeğeni Murat Kayıkçı olduğu bilgisi edinildi.

Arkadaşı Kayıkçı’yı sık sık plajdaki karavanında ziyaret eden Sönmez’in konteyneri koyan kişi olarak lanse edilse de belediye tutanakları her şeyi ispatladı. Oda Başkanı amcasına güvenerek kuralları hiçe sayıp plaja yasak olmasına rağmen konteyner koyan yeğen Kayıkçı’nın bu ilk vukuatı da değil. Murat Kayıkçı’nın geçtiğimiz yıllarda yine aynı bölgede yerleşik olarak yapmak istediği yapı da valilik engeline takılarak yıkılmıştı. Bu son girişimine de Akçakoca Belediyesi ‘dur’ dedi. Belediye yönetimi, gelen ihbarla hızla ekipleri şikayet konusu alana gönderip usulsüz konteynerin kaldırılması için gerekli işlemleri başlattı.

Öte yandan 2000’li yılların başında Döngelli Köyü Plajı’nda karavan parkı kurmak amacıyla köy tüzel kişiliğinden yeri kiralayan Yaşar-Sinan Aydın’ın sonraki yıllarda işi alt ışletmeci olarak Orhan Demirtaş’a verdiği bilgisi edinildi. Alanın yerleşik yapılara açılarak amacının dışında kullanıldığının tespit edilmesi üzerine valiliğin konuya el attığı ve gerekli kalıcı adımların atılacağı öğrenildi.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.