DOLAR 32,3482 0.27%
EURO 35,1625 0.04%
ALTIN 2.306,531,29
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22908352,70%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Başkan Yardımcılığı teklif edilen Akçakocalı Ahmet Kaya ve arkadaşları CHP il yönetimine aday
  • Akçakoca Gazetesi
  • SİYASET
  • Başkan Yardımcılığı teklif edilen Akçakocalı Ahmet Kaya ve arkadaşları CHP il yönetimine aday
3271 okunma

Başkan Yardımcılığı teklif edilen Akçakocalı Ahmet Kaya ve arkadaşları CHP il yönetimine aday

ABONE OL
19/09/2021 14:45
Başkan Yardımcılığı teklif edilen Akçakocalı Ahmet Kaya ve arkadaşları CHP il yönetimine aday
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakocalı reklamcı Ahmet Kaya, önümüzdeki günlerde yapılacak olan CHP Düzce il kongresi öncesinde kendisine yapılan başkan yardımcılığı görevini kabul ederek listeye adını yazdırdı.

2 Ekim’de yapılacak olan Düzce il kongresi öncesinde adaylıkları öne çıkan iki liste oluştu. Semih Cemşit ve Saim Aksöz’ün başkan adayları olduğu listeler ise son şeklini almaya başladı.

Her iki başkan adayından da Akçakoca’yı temsil etmek üzere davet alan Ahmet Kaya, Saim Aksöz’ün listesinde başkan yardımcısı olarak görev üstlenme kararı aldı.

Saim Aksöz’ün listesinin il başkanlığını kazanması durumunda Ahmet Kaya’nın teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcısı sıfatıyla görev yürüteceği öğrenildi.

Ahmet Kaya ile yapılan görüşmeler neticesinde Kaya’nın bu görevi kabul etmekle ilçe teşkilatlarında yaşanan sıkıntılara son verilmesi beklenirken, Kaya’nın başkan adayı Aksöz ile yaptığı istişareler sonucunda Akçakoca’dan 2 ismin daha il yönetimine alınacağı öğrenildi.

Bilindiği üzere CHP’nin Ocak 2020’de yapılan son ilçe kongresinde Tuğrul abanoz 103 delegenin 32 oyunu alarak ilçe başkanlığını kazanırken, Ahmet Kaya ise aldığı 28 oy ile başkanlığı kıl payı kaçırmıştı.

Ahmet Kaya’nın seçimlerin ardından bir kenara çekilmek yerine aktif olarak partisi CHP’ye hizmet etmesi ve mevcut ilçe yönetimine verdiği destekler ise sadece Akçakoca’da değil Düzce’de de oldukça dikkat çekmiş ve Ahmet Kaya bu özellikleriyle herkesin birlikte çalışmak istediği isim olmuştu.

Ahmet Kaya’nın içinde yer aldığı listenin seçimleri kazanması ve Kaya’nın teşkilat sorumlusu olarak ilçelere bakmasıyla, kimi ilçe örgütlerinde yaşanan sorumsuz davranışların yerini CHP ilkelerine göre hareket eden yönetim tarzı alacak.

Özellikle Akçakoca ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un parti disipliniyle hareket etmek terine kişisel ihtiraslarıyla davranan sorumsuz yapısı giderek CHP’ye olan ilgiyi seçmen nezdinde sorgulanır hale getiriyor. Son olarak sözde siyasi eleştiri yapmak adına yalan bir paylaşım yapan ve algı oluşturmaya çalışan ve bu paylaşımını kendi kişisel sayfası yerine CHP’nin resmi kurumsal sayfasında paylaşmakta beis görmeyen Abanoz, bu yanlışı sonrası CHP tabanından çokça tepki çekmişti. Bu tür pervasızlıkların önüne geçilmesi için teşkilatlar üzerinde daha etkili bir denetim mekanizmasına ihtiyaç duyulurken, oluşacak yeni il yönetiminin teşkilatlardan sorumlu bir başkan yardımcısı eliyle bu sorumsuzluklara son vermesi, CHP’nin iktidar talepli büyük yürüyüşünün önündeki muhtemel yol kazalarını da en aza indirecek.

 

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.