DOLAR 32,5901 0.35%
EURO 34,8533 0.31%
ALTIN 2.507,800,96
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21028451,57%
Düzce
14°

KAPALI

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Abanoz’un yalanına Ak Parti yöneticilerinden sert tepkiler… ”İspatlamazsan şerefsizsin!..”
  • Akçakoca Gazetesi
  • SİYASET
  • Abanoz’un yalanına Ak Parti yöneticilerinden sert tepkiler… ”İspatlamazsan şerefsizsin!..”
5005 okunma

Abanoz’un yalanına Ak Parti yöneticilerinden sert tepkiler… ”İspatlamazsan şerefsizsin!..”

ABONE OL
16/09/2021 19:31
Abanoz’un yalanına Ak Parti yöneticilerinden sert tepkiler… ”İspatlamazsan şerefsizsin!..”
2

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım Ak Parti ilçe kadın kolları başkanı ve Ak Parti ilçe teşkilat başkanı tarafından yalanlanırken, Abanoz’un algı oluşturmak için yaptığı paylaşıma Ak Parti cenahından verilen cevaplar da oldukça sertti.

CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un kaynak göstermeksizin yaptığı paylaşımda, sözde kendisini telefonla arayarak bilgi veren bir meçhul kişiye dayandırdığı iddiasına göre, üniversite öğrencisi bir bir kızın annesinin Ak Parti ilçe kadın kolları başkanını arayarak yurt/pansiyon konusunda yardım istediği fakat kadın kolları başkanı Sarıca’nın anneye ”kızını erkekler arabalarıyla gelip kandırırlar….” şeklinde bir cevap verdiği iddia ediliyor.

Ak Parti kadın kolları başkanını küçük düşürmek için yapılan paylaşıma Lehuza Sarıca’nın tepkisi ise sert oldu. Abanoz’u iftira atmakla suçlayan Ak Parti ilçe kadın kolları başkanı Sarıca, ”Eğer bunları ispat edemezsen şerefsizsin” ifadesini kullandı.

CHP ilçe başkanı Abanoz’un algı operasyonu çalışmasına bir tepki de Ak Parti ilçe teşkilat başkanı Osman Cumur’dan geldi.

Abanoz’un paylaşımının altına yorum yapan Osman Cumur, ‘Yaptığın büyük terbiyesizlik’ ifadesini kullanırken, ”kadın hakları meselesi üzerinden siyaset, bel altı siyaset en çok sana zarar verir” dedi.

CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un kaynak göstermeden,  adeta bir dedikodu aktarır gibi yaptığı paylaşım, Ak Parti’ye yönelik bir itibar saldırısı operasyonu olarak görülse de, siyasi kurumların yöneticiliğinin sorumsuz davranmalarına da yeni bir örnek olarak görüldü.

Siyasi rekabetin çizgisinin dışına savrulan Abanoz, yalan paylaşımlar yapmayı ve siyasi rakiplerinin kişilik haklarına saldırıyı kendine reva görmüş olmalıki bu yaptığı bu paylaşım ilk olmadığı gibi görünen o ki son da olmayacak.

Abanoz’a partisinin içinden deneyimli kişiler tarafından yapılan eleştirilerden en önde geleni, siyasi geçmişi itibariyle CHP’nin örgütlerinden yetişmediği için CHP fikriyatını ve sosyal demokrasi ilkelerini yeterince kavrayamadığı yönündeki eleştirilerdi.

Bugün ortaya çıkan tablo gösteriyor ki yalana dayalı itibar saldırılarından medet umar hale gelen Tuğrul Abanoz’u geçmişte eleştirenler son derece haklıymış.

Kaynaksız haber ve iftira üzerine siyaset kurgulamak gafletine düşen Tuğrul Abanoz’un siyasi yetersizliği nedeniyle bu tür algı operasyonları yapması belki beklenebilir fakat bundan çok daha vahimi, bu yanlışa dur diyecek gerçek CHP emekçilerinin bu duruma neden müdahale etmedikleri.

Tuğrul Abanoz’un magazin ve dedikodu üzerinden oluşturmaya çalıştığı sansasyon Ak Partililerin kendisine yönelttikleri ”şerefsiz, terbiyesiz” şeklindeki ifadelerle yanıt bulsa bile, Abanoz’un yaptığı paylaşımın CHP’nin ilçe örgütünün resmi internet sayfasından yapılmış olması partisini de bu ayıba doğrudan ortak ediyor.

CHP’nin kurumsal ve örgütsel yapısının sorumluluğu şu noktada yüksek olmalıdır; Siyaseti şov yapmak olarak anlayan ilçe başkanı Abanoz’un saçma sapan paylaşımlarına karşı, asırlık çınar gibi dimdik duran sosyal demokrasinin kalesi CHP’nin temel ilkelerini korumak.

CHP’nin örgütleri Abanoz’u daha fazla denetlemelidir ki yaptığı her ayıplı paylaşım kendilerini de lekelemesin. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe başkanı olmak sabah akşam algı operasyonları yapma hakkını vermemelidir kendisine. CHP’nin ilçe başkanının daha fazla denetlenmesi, parti çizgisinden sapma eğilimi açıkça görülen Abanoz’u popülizm adına daha fazla hata yapmaktan koruyacağı gibi, CHP’yi de parti üyeleri ve seçmen gözünde küçük düşüren bir parti olmaktan kurtaracaktır.

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.