DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20773841,96%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İddia: Akçakoca’da kaçak tesiste zehirli curuf işleniyor
5529 okunma

İddia: Akçakoca’da kaçak tesiste zehirli curuf işleniyor

ABONE OL
22/08/2021 15:18
İddia: Akçakoca’da kaçak tesiste zehirli curuf işleniyor
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Ereğli’de 2 yıl boyunca kaçak olarak çalışan ve Zonguldak Valiliği’nden ruhsat alamadığı iddia edilen Roj Metal’e ait standart dışı curuf tesisi, Zonguldak İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün uyguladığı ağır para cezalarının ve kaçak tesisin mühürlenmesinin ardından, Ereğli’yi terk ederek, Akçakoca’da kaçak curuf tesisi işletmeye başladığı iddia edildi.

Ereğli sahillerine gelişigüzel curuf döküp, çevre ve insan sağlığına büyük zararlar veren Roj Metal’e ait olduğu iddia edilen kaçak ve standart dışı curuf tesisi şimdi de Akçakoca’da Yeni Organize Sanayi Bölgesi civarında, Alaplı-Akçakoca Karayolu üzerinde ve yolun çok yakınında bulunan eski bir boru fabrikasının arazisinde  kaçak olarak curuf işlemeye başladığı yönünde söylentiler var. 

Zonguldak Valiliği’nden ruhsat alamayan ve iki yıl boyunca kaçak olarak çalıştığı iddia edilen Roj Metal’e ait curuf tesisinin Akçakoca’da büyük ölçüde çevre sorunlarına neden olacağı, insan sağlığı ve doğal yaşam üzerinde ağır tahribat yapacağı belirtiliyor.

Düzce Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Akçakoca Kaymakamlığının belirtilen mevkide denetleme yapması halinde ruhsatsız curuf tesisinin tespit edilip, bir an önce Akçakoca’ya vereceği çevresel etkilerin önlenebileceği belirtiliyor.

ROJ METAL, ERDEMİR’İ YANILTIYOR İDDİASI

İzmir’deki ana firmanın lisansını kullanarak ERDEMİR ile curuf anlaşması yaptığı iddia edilen ROJ METAL, nakliye masraflarından kaçınmak için iddia o ki curuf işleme işini ruhsatsız ve standart dışı tesisini bölgede kurarak yapmaya çalışıyor.

Ereğli’de ruhsat alamayan ROJ METAL’in standart dışı tesisinin şimdi de Akçakoca’da ruhsatsız olarak çalışmaya başladığı iddia edildi.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.