DOLAR 32,3685 0.15%
EURO 34,9713 -0.31%
ALTIN 2.324,110,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22760110,52%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

15 Kişinin Öldüğü Kazanın Detayları Ortaya Çıktı
4183 okunma

15 Kişinin Öldüğü Kazanın Detayları Ortaya Çıktı

ABONE OL
08/08/2021 15:17
15 Kişinin Öldüğü Kazanın Detayları Ortaya Çıktı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’de yolcu otobüsü yoldan çıkarak takla attı. Kaza sonucu 11 kişi kaza yerinde, 4 kişi hastanede olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Kazaya ait detaylar ortaya çıkmaya başladı.

“ŞOFÖR KESKİN VİRAJA SERT GİRDİ” İDDİASI

Kaza, gece saat 04:00 sıralarında Zonguldak, Düzce, İzmir seferini yapan Efe Tura ait bir yolcu otobüsünün Balıkesir ‘Savaş Tepe’ mevkiinde devrilmesi sonucu meydana geldi.

17 kişinin yaralandığı ve 15 kişinin ise yaşamını yitirdiği kazada, otobüste bulunan iki yolcunun ise Düzceli olduğu öğrenildi. Henüz kazada yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşların kimlikleri açıklanmazken, kimlik listelerinin oluşturulmaya çalışıldığı öğrenildi.

Şoför viraja hızlı girdi iddiası…

Öncü Haber muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, yolcu otobüsü gece saat 03.00’da mola yerinden ayrıldı. Otobüsün sürücü koltuğunda olan Zonguldaklı Kerem Başol (32), iddiaya göre ‘Savaş Tepe’ mevkiinde bulunan keskin viraja, süratli bir şekilde girdi ve direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan aşağı uçtu.

Otobüsün sürücüsü Başol ve diğer otobüs şoförü, olay yerinde hayatını kaybederken, yolda bulunan yaklaşık 40 metre fren izleri ise ‘viraja hızlı girdi’ iddialarını güçlendirdi.

Öte yandan otobüsü kullan Başol’un yeni şoför olduğu öğrenilirken, otobüste bulunan iki Düzceli vatandaşın sağlık durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Otobüste bulunan yolcuların kimlik belirleme işlemleri devam ediyor.

Kazanın ardından olay yerine giden Vali Şıldak kazayla ilgili Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin’den bilgi aldı.

Ekiplerin olay yerine hızlı bir şekilde intikal etmesiyle yaralı olan vatandaşların Balıkesir’de bulunan 5 farklı hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandı. Vali Şıldak hastanelerde bulunan vatandaşları ziyaret ederek, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin’den durumları hakkında bilgi aldı ve hasta yakınlarıyla ilgilendi.

Vali Şıldak, yaralıların tedavisi, aileleriyle birlikte bütün ihtiyaçlarının karşılanması ve hayatını kaybeden vatandaşların işlemleri için bütün tedbirlerin alındığını ifade etti. Vali Hasan Şıldak “Bu son derece elim kazada vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.