DOLAR 32,5968 0.35%
EURO 34,8094 0.14%
ALTIN 2.508,690,99
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20977212,61%
Düzce
14°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

266 okunma

131 İşçiyi Telefon Mesajıyla Kovdular

ABONE OL
21/08/2017 17:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konuralp bölgesinde otomotiv yedek sanayi sektöründe faaliyet gösteren bir fabrikanın Petrol-İş Sendikası üyesine kayıtlı 131 işçisi ani bir kararla SMS gönderilerek işten çıkarıldı. Petrol – İş Sendikası Başkanı Muzaffer Işık yaptığı açıklamada ‘’fabrikanın böyle bir uygulamaya gitmesi asla kabul edilemez.’’ dedi.

Konuralp bölgesinde otomotiv yedek sanayi sektöründe Düzce’nin önde gelen fabrikalardan biri, protokol imzaladığı Petrol-İş sendikası üyesi olan 131 işçiyi SMS atarak işten çıkardı.

Petrol-İş Sendikası Başkanı Muzaffer Işık, işten çıkarılan bir grup işçiyle birlikte basın açıklaması yaptı. 131 işçinin hakkını savunan Işık, fabrikaların çalışmadığı ve işçinin izinde olduğu bir dönemde böyle bir kararın uygulamaya sokulmasının işverenin gerçek niyetini ortaya koyduğunu söyledi.

Işık, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

‘’Sendikalı çalışmaya karşı açık bir tavır olarak değerlendiriyoruz’’

‘’Gece gündüz her türlü fedakarlıkla ve alın teri dökerek fabrikasına sahip çıkan fabrika işçisi, izin döneminde ve bayramdan hemen önce kapının önüne konulmak istenmektedir. Akla, izana ve vicdana sığmayacak bu uygulamayı, işyerinde sendikalı çalışmaya karşı açık bir tavır olarak değerlendiriyoruz. İşverenin hesabının yapacağı işten çıkarmalara karşı fabrikanın çalışmadığı izin döneminde ve bayram tatili boyunca tepkilerin soğuması olduğunu gayet iyi biliyoruz.’’

‘’Fabrika yönetimine ulaşamıyoruz’’

‘Böyle bir dönemde, işverenin gizli kapaklı yeltendiği bu toplu işten çıkarma uygulamasını kınıyoruz’ diyen Işık temsilcilerin şirket yönetimi ile görüşme girişimlerinin karşılık bulmadığını iddia ederek, “Üstelik fabrikada son imzalanan toplu iş sözleşmesinin eki olarak, işyerinde toplu işten çıkarma yapılmayacağına ilişkin bir protokol imzalanmıştır. Petrol-İş üyesi işçilerin yasal haklarının yanı sıra bu tür uygulamalara karşı böylesi bir güvence de karşılıklı olarak bağıtlanmıştır. Petrol-İş olarak altına imza koyduğumuz her protokol, sendikamızın taahhüdüdür ve gereği şekilde hareket etmek faaliyetlerimizde başa yazdığımız ilkelerdendir.” şeklinde konuştu.

‘’Bu ateşi onlar yaktıysa söndüren biz olmayacağız’’

Işık, toplu işten çıkarmayı sendika karşıtlığı ve emek düşmanlığıyla açıklarken, “2 senelik bizim sözleşmelerimiz iş kanunun 29. Maddesinde belirtilen tanıma giren toplu işten çıkartma yapmayacaktır diye imza attık. Protokolün bitmesine daha 1,5 sene var. Bu ateşi onlar yaktıysa söndüren biz olmayacağız.’’ diye konuştu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.