Gazetemizin köşe yazarlarından Nermin Alpay’ın amcası ve Akçakoca Belediyesi teknik personeli Fikret Önen’nin dayısı Ahmet Alpay, 80 darbesi sonrasında sığındığı Hollanda’da vefat etti.
Hollanda’da sığınmacı olarak yaşayan Ahmet Alpay, Türkiye devrimci sosyalist hareketin önemli isimlerinden biriydi.
Hollanda’da kanser tedavisi görmesine rağmen aile fertlerine bunu söylemeyen 70 yaşındaki Alpay’ın cenazesinin Pazartesi günü Akçakoca’ya getirileceği, Salı günü de Kapkirli mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.
Annesinin mezarına gömülecek
Yurt dışında yaşamak zorunda kaldığı için gurbette geçirdiği 40 yıl boyunca Akçakoca’da yaşayan annesi Fatma Alpay ile birbirine hasret yaşayan Ahmet Alpay, annesini bu süre zarfında görememişti.
Ahmet Alpay’ın sağlığında yakın akrabalarına bıraktığı vasiyet gereği annesinin yanı başına gömülmek istediği öğrenildi. Fakat annesinin mezarının yanında yer kalmaması üzerine, Alpay’ın naaşının annesinin mezarının içine gömüleceği öğrenildi.
Böylece Türkiye sosyalist hareketinin mücadeleci isimlerinden biri olan Ahmet Alpay’ın naaşı, sağlığında çok istediği halde göremediği annesine mezarda da olsa kavuşmuş olacak.
Akçakoca Gazetesi ailesi olarak, başta gazetemizin yazarı Nermin Alpay ve Fikret Önen olmak üzere, eşitlik ve özgürlük idealleri uğruna mücadele eden tüm devrimcilere başsağlığı ve sabırlar dileriz.
1
Akçakoca’da Bugün Vefat Edenler… 21 Ağustos 2024 Çarşamba
81518 kez okundu
2
MEHMET NAZIM PAZVANT VE HÜSNÜ KOÇ’UN ACI GÜNÜ…
26990 kez okundu
3
Akçakoca’da Bugün Vefat Edenler… 27 Mayıs 2025 Salı
23274 kez okundu
4
Emekli ordu mensubu Akçakocalı Ertuğrul Ses Koronavirüse yenik düştü
16287 kez okundu
5
AKÇAKOCA’NIN SEVİLEN İSMİ HATEM DÜZCE HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU
15060 kez okundu