Akçakoca Kaymakamlığı görevine atanan Hacı Arslan Uzan’ın, uluslararası “Sakin Şehir” (Cittaslow) sistemi konusunda akademik uzmanlığa sahip olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Uzan, dünya genelinde Cittaslow olarak bilinen şehir yönetim modelleri üzerine uzun yıllar akademik ve uygulamalı çalışmalar yürüttü. Bu alandaki akademik çalışmalarını Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Bölümü’nde tamamlayan Uzan’ın, Sakin Şehir yaklaşımı üzerine doktora yaptığı öğrenildi.
Sakin Şehir projesinin uzun süredir gündemde olduğu Akçakoca’ya, konuya hâkim bir kaymakamın atanmasının ilçe adına önemli bir fırsat olduğu değerlendiriliyor. Belediye yönetiminin de bu konuda daha önce çeşitli etüt çalışmaları yürüttüğü ve ilk etapta kentin belirli bir bölümünün sisteme dahil edilmesinin planlandığı ifade ediliyor.
Yetkililer, Kaymakam Hacı Arslan Uzan ile yerel yönetimler arasında kurulacak iş birliğinin, Sakin Şehir sürecinin hayata geçirilmesini hızlandırabileceğini belirtiyor.

Sakin Şehir (Cittaslow); çevrenin korunması, yerel kültürün yaşatılması ve yaşam kalitesinin artırılmasını amaçlayan uluslararası bir şehir ağı olarak biliniyor.
Haber: Özhan Kızıltan
Fotoğraf: Arşiv

.
1
CHP’Lİ VEKİL TALİH ÖZCAN ALTUNÇAY GÖLETİ İŞİNİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR
26579 kez okundu
2
MHP’NİN DÜZCE VE İLÇELERİNDE ADAYLARI BELLİ OLDU
15440 kez okundu
3
CHP’liler Akçakoca sokaklarını turladı… Çocuklara bayrak ve balon dağıttı
9762 kez okundu
4
Cüneyt Yemenici Tüm Gelirini Kızılay’a Bağışladı!..
9339 kez okundu
5
Resmi tören bitti CHP’lilerin coşkusu bitmedi
9173 kez okundu