Milli Görüş hareketinden gelme usta siyasetçi-yazar ve cemiyet insanı İbrahim Bilgin, Düzce’deki bir şiir gecesi etkinliğinde Nazım Hikmet Ran’ın ‘kadın’ şiirini seslendirdi.
Kutuplaşmanın, ayrıştırma ve ötekileştirmenin en yoğun yaşatıldığı şu günlerde, İbrahim Bilgin’in Nazım’dan bir şiir okuyarak katılımcılara seslenmesi, ezber bozan bir çıkış olarak değerlendirildi.
Empati yeteneği en gelişmiş siyasi figürlerden biri olan İbrahim Bilgin, her yeni gün bizi şaşırtmaya devam ederken, Bilgin’in son bombası, ömrünü komünizm davasına adamış Nazım’ın şiirini okumak oldu.
Muhafazakâr camianın içinden çıkmakla ve o değerlerle yetişmekle birlikte, savunduğu değerlerden zerrece taviz vermez özelliğiyle bilinen İbrahim Bilgin, Milli Görüş geleneğinden gelip Ak Parti’de ilçe başkanlığı ve İGM başkan yardımcılıkları görevlerini üstlendi.
Muhafazakâr – mütedeyyin camianın yıldızı parlak isimlerinden olan İbrahim Bilgin, diğer yandan tüm farklı aidiyetlerle yakın ilişki kurmayı beceren yapısıyla da tüm kesimlerin sevgiyle yaklaştıkları bir gönül insanı oldu.
Briç Federasyonu’nda yöneticilik yapan Bilgin, gazete köşe yazarlığının yanı sıra basılı iki kitabı olan ender yazarlarımızdan biri haline geldi.
Mesleği olan mali müşavirlik cemiyetlerinde de çeşitli defalar yöneticilik yapan Bilgin, meslek örgütünün kendisine yüklediği sorumlulukları almaktan imtina etmemeye hep özen gösterdi.
Farklı zamanlarda Düzce Üniversitesi’nde hocalık da yapan İbrahim Bilgin, on parmağında on marifet özelliğiyle öğrencilerin kendisine en yakın gördükleri eğitimcilerden biri oldu aynı zamanda.
Usta fotoğrafçı olması hasebiyle zaman zaman çalışmalarını açık hava ya da kapalı mekân sergileri aracılığıyla kamuoyunun beğenisine de sunan İbrahim Bilgin’in, ilgilenmediği, içinde yer almadığı neredeyse hiç bir alan yok gibi.
İbrahim Bilgin’in son uğraşı alanı ise şiir gecelerinde şiir okumak ve edebiyat üzerine bir araya gelen dost meclislerinde yer almak.
Düzceli şair ve edebiyatçıların ricalarını geri çevirmeyen Bilgin, öteden beri şiir gecesi etkinliklerinde yer alıp performans sergiliyor.
Bilgin’in son performansı da beklendiği üzere camianın beklentisinin biraz uzağında bir tercih oldu. Nazım Hikmet’in kadın şiirini seslendiren Bilgin, kendisinden beklendiği üzere empati kurmanın, öteki olana bağlanmanın pratiğini gösterdi.
Her söz ve tavrıyla bizleri yeniden şaşırtmaya devam eden İbrahim Bilgin’in Nazım Hikmet’ten şiir seçmesi ve onu seslendirmesinin öylesine bir tercih olmadığını, kendisini tanıyanlar ilk dakikadan anladı.
Ve Bilgin’in okuduğu kısacık bir şiirin, onun kafasındaki hoşgörü, birliktelik hukuku ve toplumsal barış tasavvurunun bir yansıması olduğunu anlayanlar, alkış tufanıyla kendisine destek verdi.
.