DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BIST %
BITCOIN 1961047-3,13%
Düzce
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

MADEN ARAMA İZNİNE KARŞI AKÇAKOCA TEK YÜREK… HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI
3042 okunma

MADEN ARAMA İZNİNE KARŞI AKÇAKOCA TEK YÜREK… HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

ABONE OL
14/08/2024 12:45
MADEN ARAMA İZNİNE KARŞI AKÇAKOCA TEK YÜREK… HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin videosunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100071434490702

……………………………………………

Akçakoca’yı ve Düzce merkez ile bazı komşu ilçelerimizi doğrudan etkileyecek olan ormanlarımızda maden arama çalışmasına karşı Akçakoca tek yürek oldu. Belediye başkanı Fikret Albayrak öncülüğünde toplanan halk, merkez çarşıdan Adliye binasına kadar yürüyerek maden arama iznini protesto etti.

300 kişilik topluluk, Adliye binası önüne sessizce yürüdükten sonra, belediye başkanı Fikret Albayrak kalabalığa bir konuşma yaptı.

Albayrak konuşmasında, maden arama izninin haberini aldıktan sonra hemen harekete geçtiklerini; karara karşı ilk olarak belediye binasında çeşitli gurplarla birlikte bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve derhal bir komisyon kurduklarını; bu komisyon aracılığıyla resmi kurumlardan bilgi alarak süreçle ilgili yol haritası ile eylem planını belirlediklerini söyledi.

Sürecin ikinci ayağını bugün hayata geçirdiklerini belirten başkan Albayrak, hukuki olarak itiraz dilekçesini bugün yargı kurumlarına teslim edeceklerini söyledi. Başkan Albayrak, bu süreçte kendileriyle birlikte hareket eden İYİ Parti, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi ile çok sayıda STK temsilciliklerine özellikle teşekkür etti.

Kaplandede ormanlarında maden arama ruhsatını alan Ovabahçe isimli firmanın gerçek bir firma yerine taşeron bir firma olduğuna inandıklarını kaydeden Albayrak, ‘bakın bu sürecin sonunda göreceğiz ki bu firmanın arkasında uluslararası bir maden firması çıkacaktır’ dedi. .

Albayrak, daha önce üklenin farklı yerlerinde haberlerden izledikleri bu felakaetin bugün Akçakoca’nın kapısını çaldığını, maden arama çalışmasıyla ormanlarımızın katledileceğini söylerken, ‘Bu mücadele bizim için başladı ve ruhsatın iptaline kadar sürdüreceğiz’ açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Albayrak, kendisine refakat eden 4 avukat ile birlikte itiraz dilekçesini vermek üzere Adliye binasına girdi.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ