Binlerce üreticinin merakla beklediği fındıkta taban fiyat açıklandı. Ordu’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fındık için kilogram başına 54 TL “ dedi.
Fındık üretilen illerin başında gelen Düzce’de yeni hasat dönemi için tarlalara girmeye hazırlanan üreticiler merakla taban fiyatın açıklanmasını bekliyordu.
Düzceli üreticinin beklentisi 60 TL idi
Düzceli üreticiler ve ziraat odası temsilcileri artan maliyetler göz önüne alınarak fiyatın en az 60 TL olması gerektiği yönünde hükümete çağrı yaparken, muhalefet kanadından ise 74 TL ile 100 TL arasında değişen rakamlar dillendiriliyordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu’da açıkladı
Fındık toplamak için bahçelerde ter dökmeye sayılı günler kala devletin zirvesi beklenen açıklamayı yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fındık alım fiyatları ile ilgili beklenen açıklamayı Türkiye’nin en çok fındık üreten kentlerinden olan Ordu’da yaptı. 2022 fındık fiyatları ile ilgili alınan kararı açıklayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
“Biz iktidara geldiğimiz de fındık 1 doların altındaydı. Biz bunu 3 doların üzerine çıkarttık. TMO bu yılın fındığını alabilmek için tüm hazırlıklarını yaptı. TMO’nun bu yıl alım fiyatı kilogram başına 54 TL’dir.”
Bir önceki sezon ne kadardı?
Öte yandan 2021 hasat dönemi için fındık alım fiyatı yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite fındık için kilogram başına 27 lira, levant kalite fındık için ise kilogram başına 26,5 lira olarak belirlenmişti.
.
1
Başarılı müdür Yasin Efe Belediyeden istifa etti OSB’nin başına geçiyor
14889 kez okundu
2
AKÇAKOCA’NIN KADERİNİ TEK BİR ALANA HAPSETMEK DOĞRU DEĞİL
12703 kez okundu
3
Şifalı Su bölgesine satış büfeleri kondu
9626 kez okundu
4
Akçakocalı iş insanının fabrika inşaatı pandemiye rağmen hız kesmiyor
9583 kez okundu
5
Ekşioğlu firması bölgenin en kapsamlı çalışmasını hayata geçirdi
9189 kez okundu