DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18324890,39%
Düzce
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKÇAKOCA’NIN ORHANGAZİ MAHALLESİNDE BİN YILLIK GELENEK YAŞATILIYOR
2257 okunma

AKÇAKOCA’NIN ORHANGAZİ MAHALLESİNDE BİN YILLIK GELENEK YAŞATILIYOR

ABONE OL
24/07/2024 18:12
AKÇAKOCA’NIN ORHANGAZİ MAHALLESİNDE BİN YILLIK GELENEK YAŞATILIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orhangazi mahallesi kadınlarının iş birliğiyle gerçekleştirilen geleneksel aşure etkinliği, büyük bir coşku ve dayanışma örneği sergiledi.

Etkinlik, yazar ve siyasetçi İbrahim Bilgin’in evinin bahçesinde düzenlendi ve burada pişirilen aşureler mahalle sakinlerine ikram edildi.

Aşurenin hazırlanmasında, kadınların özverili çalışmaları ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırseverlerin destekleri büyük rol oynadı.

Araştırmacı yazar İbrahim Bilgin, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İsimlerinin açıklanmasını uygun görmeyen hayırseverlerin destekleri ve Orhangazi Mahallesi hanımlarının emekleri ile 2 kazan tuzlu, 4 kazan tatlı aşure pişirildi ve vatandaşlara ikram edildi”

Bilgin, geleneksel değerlerin yaşatılmasında bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak, mahalle halkının dayanışma ruhunu ve paylaşma kültürünü pekiştirdiğini belirtti.

Etkinlik, mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılandı ve aşureler kısa sürede tükendi. Katılımcılar, aşurelerin lezzetinden ve etkinliğin samimi atmosferinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Orhangazi Mahallesi kadınlarının özenle hazırladığı aşureler, sadece damakları tatlandırmakla kalmadı, aynı zamanda mahalle halkı arasında güçlü bir birliktelik ve yardımlaşma duygusunu pekiştirdi.

Akçakoca’nın sivil toplum kuruluşları ve siyasi aktörlerininde ilgi gösterdiği etkinliğin, geleneksel olarak devam edilmesi duaları ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ