Son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığını Karadeniz’de can kaybı, 44’e yükseldi. Kastamonu’da 36, Sinop’ta ise 7 kişi yaşamını yitirdi; 9 kişinin tedavisi sürüyor.

Çok sayıda ev, araç ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlandı.
Yanıbaşımızda yaşanan sel felaketinde ölü sayısı her geçen saat artarken, yardıma ihtiyaç duyulan bölge için Akçakoca’da çok sayıda insan seferber oldu.
Akçakoca Çuhallı çarşısında çay ocağı işleten Ceyhan Yavuz da elini taşına altına koydu. Kendi minibüsünü ücretsiz olarak yardım hizmetine tahsis eden Yavuz, hem kendisinin imkanlarıyla hem de duyarlı vatandaşların destekleriyle topladığı yardım malzemelerini Kastamonu Bozkurt’a götürecek.

Ailem Çay Ocağı’nın genç işletmeci Yavuz, minibüsünün dolmasıyla zaman kaybetmeksizin yola çıkacağını belirtirken, ağırlıklı olarak içme suyu ve gıda malzemesi götürmek için temaslar kurduğunu söyledi.
Yavuz ayrıca, minibüsü çay ocağının önüne çekili tuttuğunu, yardım göndermek isteyen Akçakocalıların minibüsün olduğu yere malzemeleri getirmeleriyle araca yükleyeceklerini, yüklenen minibüsün de vakit kaybı yaşamadan hızlıca afet bölgesine gideceğini sözlerine ekledi.


1
İhaleyi Kazanan İşadamı Tehdit Edildiğini Açıklıyor, Yetkililer Suskun!
24442 kez okundu
2
Akçakocalı Önsel Aydın Bursa’da Trafik Kazası Geçirdi…Tedavi Altına Alınan Gencin Hayati Tehlikesi Sürüyor
18354 kez okundu
3
GENÇ DOKTOR EVİNDE ÖLÜ BULUNDU…
15763 kez okundu
4
Meteoroloji’den ‘Kuvvetli Yağış’ uyarısı!..
15022 kez okundu
5
FREN YERİNE GAZA BASAN KADIN SÜRÜCÜNÜN ARACI KORKULUKLARDA ASILI KALDI
13919 kez okundu