DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BIST %
BITCOIN 1961047-3,13%
Düzce
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKÇAKOCA TEK YÜREK OLDU, KAPLANDEDE’YE KOŞTU…
2915 okunma

AKÇAKOCA TEK YÜREK OLDU, KAPLANDEDE’YE KOŞTU…

ABONE OL
05/08/2024 09:31
AKÇAKOCA TEK YÜREK OLDU, KAPLANDEDE’YE KOŞTU…
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Yozgat Ovabahçe Tarım ürünlerine ait bir şirket adına, Akçakoca’ya bağlı Kurukavak Köyü Kaplandede mevkiinde maden arama izni alan şirketin vereceği tahribata karşı Akçakoca halkı ‘Madene Geçit Yok’ dedi.

Turçep Yön.Kurulu Üyesi Mehmet Toker, Bakçep (Batı Karadeniz Çevre Platformu) üyeleri, Kerçep (Karadeniz Ereğli Çevre Platformu) üyeleri, Haytap Düzce İl.tem ve Çevre aktivisti Neşe Perihan Kulak, Çevre aktivisti Çetin Yılmaz, 2021 Tüm Emekliler Sendikası Akçakoca Şubesi üyeleri, CHP’nin eski ilçe başkanı Tuğrul Abanoz ve arkadaşları, konuya duyarlı çok sayıda vatandaş ve köylüler bir araya gelerek, olabilecek sıkıntılar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Türkiye’de çıkarılan maden ve siyanürün ne denli zararlı olduğunu belirten konuşmalar yaptılar. Haytap Düzce il temsilcisi ve çevre aktivisti Neşe Perihan Kulak, burada köy sakinlerine yönelik konuşma yaparak süreçle ilgili bilgi verdi.

Ozellikle köy kadınları, ‘bizim için köyümüz altın, başka altına gerek yok’ diyerek tepkilerini gösterdiler.

Katılimcılar, bugünkü etkinliğin bir uyarı olduğunu, Akçakoca’da hiç bir şekilde maden aranmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.

Kaplandede dağındaki maden arama çalışmalarına karşı yapılan organizasyonlarda aktif olarak rol alan, köy kahvesinde köy sakinleriyle meseleyi etraflıca konuşan CHP ilçe eski başkanı Tuğrul Abanoz da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Son ağaç kesildikten, son balık yakalandıktan ya da son ırmak zehirlendikten sonra doğanın kıymetini anlarsınız.

Doğaya zarar verenler, zamanı geldiğinde doğanın paradan daha önemli olduğunu anlarlar.

Kaplandede dağında “siyanür ile maden arama” izniyle ilgili , Pazar günlerini, kıymetli zamanlarını ayırıp çağrımıza kulak veren, gerek ilçemiz gerek ise ilçe dışından gelen tüm katılımcılara, Kurukavak, Küpler, Sarıyayla köylülerine ve muhtarlarımıza; doğamıza, tarım arazilerimize ve su havzalarımıza sahip çıktıkları için teşekkürü bir borç biliriz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ