DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18372740,36%
Düzce
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKANI ADAYLIĞINDA GÖZLER ÖZKAN ÖZTÜRK’E ÇEVRİLDİ
5097 okunma

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKANI ADAYLIĞINDA GÖZLER ÖZKAN ÖZTÜRK’E ÇEVRİLDİ

ABONE OL
30/07/2023 12:19
AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKANI ADAYLIĞINDA GÖZLER ÖZKAN ÖZTÜRK’E ÇEVRİLDİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2024 Mart’ında yapılacak olan belediye seçimleri öncesinde aday adaylıkları ile ilgili kulislerde bir hareketlilik göze çarpıyor. Cumhurbaşkanlığını kazanan ve merkezi hükümeti belirleyen parti olan Ak Parti, önüzdeki seçimlerin en avantajlı partisi olarak gözükürken, Ak Parti’nin belediye başkan aday adaylarının sayısında da bir artış bekleniyor.

2019 seçimlerinde elindeki belediyeyi büyük bir oy farkı ile MHP’in adayına kaptıran Ak Parti’nin güçlü bir rakip olan Okan Yanmaz’dan seçimi tekrar kazanabilmesi için aday profilinin ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkarken, şu günlerde adaylıkla ilgili gözlerin çevrildiği isim ise Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi Başkanı Özkan Öztürk oluyor.

İnşaat sektöründe iştigal eden genç iş insanı Özkan Öztürk, başarılı bir mesleki grafik ortaya koyarken, her yıl büyüyerek ilerlediği ticaret hayatında, onlarca kişiyi istihdam etmesiyle de dikkatleri topluyor.

İki dönemdir Türk Kızılayı’nın Akçakoca Şubesi başkanlığını yürüten Öztürk, yenilikçi projeleri ve katılımcı hizmet anlayışıyla, başında yer aldığı Akçakoca şubesini üst üste 4 yıl boyunca Türkiye’nin en başarılı Kızılay şubesi yapmasıyla da alkış alıyor.

Babadan gelme ‘Milli Görüşçü’ olan Özkan Öztürk, siyasetin de her zaman içinde ve kalbinde yer alan birisi. Milli Görüş geleneğinde etkili bir isim olan merhum babasının izinden yürüyen Özkan Öztürk, İmam Hatip Lisesi üzerindeki baskıların ayyuka çıktığı yıllarda tercihini İmam Hatip okumak yönünde kullanan iradeli bir duruş sahibi.

Milli Görüş temsiliyetinin Refah Partisi ve Fazilet Partisi olarak siyasette yer aldığı yıllarda, öğrenci kollarında aktif sorumluluklar üstlenen Öztürk, Ak Parti’nin kuruluşuyla birlikte partinin önce kurucu gençlik kollarında, zamanla ana kademelerinde yöneticilik yaparak siyasetin hep içinde yer almak suretiyle topluma hizmet ediyor.

Eğilip bükülmeyen sağlam bir duruşa sahip olması ve Ak Parti saflarında yürütülen hizmet siyasetinde öne çıkması, Öztürk’ün, Kızılay’ın boşalan Akçakoca şubesinin başına rakipsiz olarak seçilmesini sağladı.

Özkan Öztürk’ün Kızılay şubesinin başına geçmesiyle Kızılay’ın ismi Akçakoca’da ve köylerinde daha çok duyulmaya, Kızılay çalışanları en ücra noktalarda daha sık görülmeye başladı. Depremlerde, sel afetlerinde, münferit kaza, yıkım ve benzeri felaketlerde ihtiyaçlı adres ve şahıslara herkesten önce ulaşan ve yardım yetiştiren Kızılay’ın başında yer alan Özkan Öztürk, bir yandan Kızılay’ın ismini daha çok duyulur hale getirirken, bir yandan da bu kurumdan faydalanan insan sayısını on binlere çıkarttı.

Kızılay’ın her yerde şubesi olmasına rağmen, Özkan Öztürk, şube yöneticilerinin yanına gönüllüler ordusunu da ilave edince, Akçakoca şubesi ülkenin en dinamik şubelerinden biri olma özelliği kazandı.

Özkan Öztürk’ün gelişmiş öngörüsü ve planlama kabiliyeti sayesinde Kızılay Akçakoca şubesi en çalışkan şube olurken, özellikle kurban bağışları konusunda gösterilen performansı nedeniyle Akçakoca şubesi 4 yl üst üste Türkiye’nin en başarılı şubesi seçildi.

Kuşkusuz Kızılay’ın görev tanımı gereği bu çalışmaları ülkenin her tarafında öteden beri yaptığı biliniyor fakat Akçakoca şubesini Türkiye’nin en başarılı şubesi yapan şey başkan Özkan Öztürk’ün iş yapma anlayışında yatıyor. Öncelik planlaması ve çok sayıda personeli aynı anda farklı alanlara kanalize etmesiyle sorunları anında çözebilen Özkan Öztürk’ün iş anlayışının bir önemli özelliği de, Kızılay genel merkez yönetimi ile kurduğu yakın ilişkileri Akçakoca için bir avantaja çevirme yeteneği.

Kızılay’ın kendi hesaplamalarıyla il ve ilçelere gönderdiği yardım ve tadarik malzemelerinin çok daha fazlasını Akçakoca’ya getirten başkan Öztürk, tuttuğunu kopartan özelliği ve ısrarcı iş takipçiliğiyle yardımları adeta Akçakoca’ya yığarak ihtiyaçlı vatandaşlara dağıtan bir başkan.

Özkan Öztürk’ün sadık bir politik kimliğe ve ilkeli bir duruşa sahip olması, Kızılay başkanlığının yanı sıra iş hayatı ve siyaset dünyasında başarılı bir grafiği yakalaması, bu günlerde haklı olarak Ak Parti belediye başkan adayı olarak isminin telafuz edilmesine yol açıyor.

Çocukluğundan itibaren sadakatle bağlı olduğu davasının yanı sıra başarılarla dolu bir iş ve siyaset hayatına sahip olan Özkan Öztürk’ü yeni bir hizmet serüveni daha bekliyor. Genç ve duyarlı Akçakoca sevdalısının belediye başkanlığını kazanması halinde, tıpkı Kızılay şubesini yaptığı gibi, Akçakoca’yı da ülkenin en başarılı belediyeleri arasına sokmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ