Düzce İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Dursun Çakır, Ak Parti’den milletvekili aday adayı olabilmek için İGM başkanlığından istifa etti.
İstifa dilekçesini yazıp imzaladıktan sonra Valilik’in ilgili birimlerine teslim eden Dursun Çakır için aday adayı olması da kesinlik kazanmış oldu.
Akçakoca’daki dengeler de biraz değişti
Aday adayı olmak isteyen kamu İGM üyelerinin istifa etmeleri için son gün olan bugün öğleden sonra istifa dilekçesini veren Dursun Çakır için aday adayı olma süreci başlamış bulunurken, Çakır’ın aday adaylığıyla birlikte Akçakoca’dan aday adayı olmayı düşünenler de bir kez daha düşünmek zorunda kalacak.
Dursun Çakır’ın aday adayı olması durumunda kendisi lehine aday adayı olmayacağını daha önce açıklayan Merve Çakır’ın yanı sıra, eski milletvekili Osman Çakır’ın da Dursun Çakır’a rakip olmamak adına aday adayı olup olmayacağı ise merak konusu.
Diğer taraftan Akçakoca’da milletvekili aday adayı olmayı düşünen bazı isimlerin Dursun Çakır’ın şansını artırmak adına aday adayı olmayacaklarını açıkladıkları da biliniyor.