DOLAR 32,3932 -0.11%
EURO 34,6183 -0.59%
ALTIN 2.386,12-2,00
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1953484-4,11%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAHA ÖNCE CEZAYA ÇARPTIRILAN SEÇKİN, AYNI SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR
5013 okunma

DAHA ÖNCE CEZAYA ÇARPTIRILAN SEÇKİN, AYNI SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

ABONE OL
24/03/2022 17:04
DAHA ÖNCE CEZAYA ÇARPTIRILAN SEÇKİN, AYNI SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Özgür Seçkin, belediye toplantılarına basın mensuplarının girmesine karşı açıklamalarıyla gündeme gelmiş, Seçkin’in bu talebi oylamaya sokulmasına arağmen basınla barışık diğer meclis üyelerinin karşı oylarıyla geçersiz kalmıştı.

Basın düşmanlığı tutumuyla sadece meclis üyelerinin değil, sosyal demokrat bir parti olan CHP tabanında da sıkça eleştiri konusu olan Özgür Seçkin’in yeni bir foyası daha ortaya çıktı. Yıllardır herkesin kendisini eczaneci olarak tanıdığı Özgür Seçkin’in aslında eczanecilikle bir ilgisinin olmadığı, başka birinin diplomasıyla yasalara aykırı bir biçimde iş yapıp gelir elde ettiği ortaya çıktı.

Eczacı olarak tanınan  Özgür Seçkin’in aslında kız kardeşi olan Asuman Çelik’in eczanesini işlettiği fark edildi. Hiç bir yasal yetkisi olmadığı halde eczane işleten Özgür Seçkin’in Beşyol mevkiindeki eczanesinde denetim yapan Düzce İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri, tutanak tutup cezai işlem yapmalarına rağmen Özgür Seçkin’in aynı şekilde faaliyetine devam ettiği öğrenildi.

Geçmiş yıllarda denetim yapan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, diploma sahibi eczanede olmadığından işyerine ceza uyguladılar. Fakat üst mahkemeye başvuran Seçkin’lerin talebiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi. Sonrasında kurum tarafından Danıştay’a yapılan başvuru sonucunda da Danıştay Seçkin’lerin talebini yerinde buldu.

YASAL BOŞLUKTAN YARARLANIYORLAR

Özgür Seçkin’in hiç bir yetkisinin olmadığı halde 7/24 eczane işletmeciliği yaptığı herkesin malumu. Bunu yaparken de yasal bir boşluktan yararlandığı ileri sürülüyor. Şöyle ki; yasa gereği diploma sahibi kişi eczanesinden en fazla 24 saat uzaklaşabiliyor. Bir günden fazla uzak kalması durumunda bunu ilgililere yazılı olarak bildirmek mecburiyeti var. Bunun dışında gün içinde dükkanında görülmediğinde bunu bankaya gitmek, SGK’ya gitmek, vergi dairesine gitmek gibi gerekçelerle kabul edilir hale getiriyor.

Denetim ekipleri diploma sahibini eczanede bulamayıp tutanak hazırlasalar da Seçkin’lerin benzer gerekçelerin arkasına sığınarak, ‘gün içi geçici ayrılma’ mazeretiyle durumu kurtardıkları anlaşılıyor. Yani diploma sahibinin kim olduğunun bilinmediği, gerçek işletme sahibinin dükkanda bulunmadığı Seçkin Eczanesi’nde denetim yapan ekipler, cezai işlem uyguluyor fakat mahkemeden dönüyor.

BİR KEZ DAHA AYNI SENARYO

Dün öğlen saatlerinde Seçkin Eczanesi’nde denetim yapan İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bir kez daha ruhsat sahibinin bulunmadığı, yetkisi olmadığı halde Özgür Seçkin’in dükkanı işlettiğini fark ettiler. Vatandaşların cep telefon görüntülerini bize aktarmasıyla bu gerçek bir kez daha göz önüne serilirken, yasal olarak vasıfsız olan Özgür Seçkin’in ise denetim sırasında eczaneyle bir bağının olmadığını göstermek istercesine hızlıca çıkıp uzaklaştığı görülüyor.

RUHSAT SAHİBİ APAR TOPAR ECZANEYE GETİRİLİYOR

Dükkandan kaçarak uzaklaşan Özgür Seçkin’in aracıyla hızlıca olay yerinde uzaklaştığı, uzun bir süre sonra ruhsat sahibi olduğu tahmin edilen kadını getirdiği görüntülere yansıyor.

İşyerinin yasal sahibi olduğu zannedilen kadının ise Özgür Seçkin’in aracından inerek dikkanına girdiği ve denetim ekipleriyle konuştuğu görülüyor.

Diploma sahibi olduğu kabul edilen kadınla birlikte içeride işlemlerini tamamlayan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, tutanaklarını hazırlayıp araçlarına binerken, Özgür Seçkin’in ise dükkanın dışında zaman geçirdiği, adeta ekiplere kendini göstermek istemediği görüntülere yansıyor.

HEP AYNI DALAVERE…

Akçakoca’da yaşayanların neredeyse tamamı Seçkin Eczanesi’nin sahibinin Özgür Seçkin olduğunu bilirler. Fakat gerçeğin öyle olmadığı denetimlerle ortaya çıkıyor. Aslında eczanenin ruhsat sahibi olan kişi Özgür Seçkin’in kız kardeşi olduğu iddia edilen Asuman Çelik.

Asuman Çelik ise dükkanda görülmediği gibi, muhtemelen başka yerlerde başka işleri takip ettiğinden kendisini eczaneci olarak bilen kimse neredeyse yok. Bu arada Asuman Çelik’in sosyal medya platformunda paylaştığı kişisel bilgilerinde, kendisinin İstanbul’da yaşadığını belirttiği dikkat çekiyor.

Tüm bu haksız iş yapma fiiline karşı, bu durumu belgeleyen denetim ekiplerinin tutanaklarına rağmen, ruhsat sahibi gün içinde bulunduğu yerden eczaneye getirildiği için, haksız durum bir şekilde kılıfına uydurulmuş oluyor.

ÖZGÜR SEÇKİN HİLEYLE DURUMU KURTARSA BİLE VİCDANLARDA HAKSIZ VE SUÇLUDUR

CHP’li belediye meclisi Özgür Seçkin’in yasal denetimlerde ortaya çıkartılan hukuksuzluğunu yasal boşluktan yararlanarak meşru hale getirme çabası, kendisini muhtemel bir cezadan kurtarsa da kamu vicdanında bu hile işi hem haksızlıktır hem de suçtur.

Özgür Seçkin’in hile yoluyla yıllardır kazanç elde etmesine karşılık CHP gibi sosyal demokrat bir partide nasıl meclis üyeliğine getirilmiş olduğu ise partilileri tarafından sorgulanmaya başlandı.

Ruhsat sahibinin olmadığı dükkandan para kazanmak, denetimlerden kaçarak uzaklaşmak, ruhsat sahibini sonradan aracıyla dükkana yetiştirmekle düzgün iş yaptığını zanneden Özgür Seçkin’in bu yanını görmeyen CHP’lier ise bu gerçeğini yakından görme imkanına sahip oldular.

CHP yöneticilerinin, basın düşmanlığıyla tepki çeken Özgür Seçkin’in hile usulüyle kazanç elde etmesini öğrendikten sonra kendisiyle ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacakları ise merak konusu.

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.